Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Μια περιήγηση στο χώρο των μικρών κομμάτων, που δήλωσαν συμμετοχή στις φετινές βουλευτικές εκλογές της χώρας μας : 
ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ :  Όταν ο αγανακτισμένος συναντήθηκε με τον εθνικιστή στις πλατείες προ ετών! 
ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ – ΚΡΑΜΑ : Κακέκτυπο της ιταλικής Λίγκας του Βορρά με προφανή άγνοια των δεδομένων, που τη δημιούργησαν! Στην πράξη, ορφανά του Καρατζαφέρη που διεκδικούν το δικό τους χώρο στα ακροδεξιά ποντάροντας στη γνωστή διαμάχη Αθήνας – Θεσσαλονίκης! 
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Αντιεμβολιαστές, θιασώτες του QAnon, Σόρος και δεν συμμαζεύεται, ένας πολτός ανορθολογισμού και συνωμοσιολογίας, όλα όσα περιμένει κανείς να δει σε ένα ακροδεξιό κόμμα! Εξαιτίας της κόπηκε το κόμμα των Μπόγδανου-Εμφιετζόγλου.
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ : Ένας σπάνιος συνδυασμός μετριοφροσύνης και προσοχής που οδήγησε στο κόψιμο του εν λόγω κόμματος από τις φετινές εκλογές!
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : Είναι το γνωστό κόμμα του Σώρρα και αυτό τα λέει όλα. Με αρκετές αποχωρήσεις προς άλλες πολιτείες με την ίδια ακριβώς ιδεολογία!
ΝΙΚΗ : Θρησκοληψία, εθνικισμός, αρχαιολατρεία, συνωμοσιολογία, συγκεκαλυμμένος αντιεμβολιασμός! 
ΤΟΛΜΑ : Ο πρόεδρός του κάνει λόγο για έθνος – κράτος των Ελλήνων και αποχώρηση από το ευρώ και την Ε.Ε., για όποιον δεν κατάλαβε που κείται πολιτικά το εν λόγω κόμμα.
ΠΑΤΡΙΔΑ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ : Το καλύτερο κόμμα είναι το δικό μου, σκέφτηκε η κάποτε πολιτεύτρια της Ν.Δ. και αποφάσισε να ιδρύσει το δικό της πατριωτικό κόμμα, διότι η Ελλάδα είχε έλλειψη σε αυτό το χώρο.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ : Υπέρμαχοι της θανατικής ποινής και της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε μετανάστες και πρόσφυγες! 
ΕΥ- ΚΙΝΗΣΗ : Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολιτεία του ιδρυτού του, Παύλου Ευμορφίδη, παρά το ίδιο το κόμμα.
ΝΕΑ ΔΟΜΗ : Έχει το ίδιο όνομα με την παλιά εγκυκλοπαίδεια και αυτό είναι ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ : Πρόκειται για το κόμμα του γνωστού εμβολιασμένου αντιεμβολιαστή Φαίδωνα βόβολη. Άφθονες κοινοτοπίες με ταύτιση χριστιανισμού και ελληνισμού! Διεκδικεί το δικό του μερίδιο στην ακροδεξιά πίτα. 
Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. : Για όσους αγαπούν το κάπνισμα παντού και δεν τους ενδιαφέρει η σοβαρότητα στην πολιτική! Ούτε για κοινό επιθεώρησης! 
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ : Κεντρώοι οικολόγοι χριστιανοί (;;;) που επιθυμούν αμετάβλητα ισόβια, παράταση του ορίου του αυτοφώρου και μπόλικες κοινοτοπίες! 
SOCIAL : Σύμφωνα με τον ιδρυτή του, δημιουργήθηκε μετά από απαίτηση μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, που δεν τους εκφράζουν τα υπόλοιπα κόμματα. Στην ομάδα του στο φβ, πάντως, τα λάικς κάθε ανάρτησης σπανίως ξεπερνούν τα 20. Μάλλον το ξανασκέφτηκαν όσοι απαίτησαν την ίδρυσή του. 
ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : Είναι το κόμμα του Κούβελα, του γνωστού καθηγητή φαρμακολογίας με τις εξίσου γνωστές απόψεις για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό. 
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ : Οικολογικό κόμμα με πρόεδρο καταδικασμένο για καταπάτηση δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων με πλαστούς τίτλους! 
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ : Άλλο ένα οικολογικό κίνημα σε ένα εξωφρενικά κατακερματισμένο χώρο, ενδιαφέρουσες κατ’ αρχάς απόψεις!
ΕΑΝ : Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε την ιδεολογία του, μέχρι προχθές ήταν ο σύμμαχος του Κασιδιάρη και θα απορροφούσε το κόμμα του, αν αυτό κοβόταν από τον Άρειο Πάγο.
ΕΛΛΗΝΕΣ : Δεν είναι το κόμμα του Κασιδιάρη και αυτή είναι η μόνη έως τώρα πληροφορία γι’ αυτό.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ : Κασιδιάρης στην κεφαλή, ορφανά της Χρυσής Αυγής! 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ : Το μόνο γνωστό στοιχείο γι’ αυτό είναι το όνομά του. Φαίνεται, ότι η ηγεσία του περιμένει τη Θεία Επιφοίτηση ως αρμοδία για να ενημερώσει τους ψηφοφόρους για το πρόγραμμά του.
ΚΙΝΗΜΑ 21 : Αντιεμβολιαστές, πολέμιοι του προδοτικού ανθελληνικού κατεστημένου, κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών και πολλά άλλα ευτράπελα! Δηλώνουν υπέρμαχοι των αρχών της Ελληνικής Επανάστασης αλλά βγάζει μάτι, ότι δεν έχουν διαβάσει το περιεχόμενο ορισμένων άρθρων των συνταγμάτων της. 
ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ : Άλλο ένα κόμμα με προγραμματικές θέσεις χωρίς περαιτέρω ανάλυση παραμονές εκλογών! 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ : Κόμμα χωρίς ιστοσελίδα, του γνωστότατου πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και των ΑΝ.ΕΛ., Νίκου Νικολόπουλου! Πρόσφατα κυκλοφόρησε, ότι είχε συμφωνήσει αρχικά με το ΕΑΝ και μετά με τον Κασιδιάρη. Μπορεί και το αντίθετο. 
ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ : Περισσότερο ενδιαφέρον προκαλεί η επωνυμία παρά το πρόγραμμά του. Α, ξέχασα, δεν έχει πρόγραμμα, διότι δεν έχει καν ιστοσελίδα. 
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ : Είναι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Δεν πιστεύω να θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες;
ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ : Βασικά αντιεμβολιαστές και ρατσιστές με πρόεδρο τον τέως υφυπουργό Μαυραγάνη, αυτόν που έβριζε τον Γκέιτς για τα εμβόλια! 
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ : Τζήμερος και Κρανιδιώτης σε νέες εθνικιστικές και ρατσιστικές περιπέτειες! 
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ : Φιλορώσσοι και αντιμνημονιακοί! 
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ Ε.ΝΑ. : Χωρίς λεπτομέρειες, προς το παρόν, για τον πολιτικό προσανατολισμό του! 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ : Δηλώνουν μη δεξιοί, μη αριστεροί και υπέρμαχοι της πατρίδας, που δεν θέλουν να αφήσουν την πατρίδα σε ξένα χέρια, διότι αυτά, κατά την προκήρυξή τους, είναι μαχαίρια, όπως λέει το τραγούδι. 
ΟΚΔΕ : Υπάρχει από το 1934 και είναι τροτσκιστές άρα διαφωνούν με τον τρόπο προσέγγισης του κομμουνισμού από το ΚΚΕ. Δραστήριοι και με ιστορία αλλά δύσκολα θα συγκινήσουν περισσότερο κόσμο.
ΜΛ-ΚΚΕ : Μικρό κομμουνιστικό κόμμα μα σχεδόν αδιάλειπτη συμμετοχή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 1976 έως σήμερα! Η πορεία του έως σήμερα θα μπορούσε να είναι αντικείμενο μελέτης των διασπάσεων, συμμαχιών και ιδεολογικών διαφορών των κομμουνιστικών κομμάτων της χώρας.
ΚΚΕ-ΜΛ : Υπόσχομαι, ότι θα προσπαθήσω περισσότερο να καταλάβω ποιες ακριβώς διαφορές έχει από το ΜΛ-ΚΚΕ.
ΟΑΚΚΕ : Ίσως το μοναδικό ελληνικό κομμουνιστικό κόμμα με ξεκάθαρη θέση κατά της ρωσσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπέρ της Ε.Ε.! 
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ : Συμμαχία κομμάτων με κυρίως οικολογικό προσανατολισμό που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα μακροημερεύσει, αν λάβουμε υπόψη τουλάχιστον μια συνιστώσα με «παράδοξες» θέσεις! 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θέσεις αλλά με τόσο διασπασμένο οικολογικό κίνημα στη χώρα μας θα περάσουν απαρατήρητες από τους περισσοτέρους! 
ΜΑΖΙ : Σοσιαλιστές οικολόγοι και κεντρώοι συμμαχούν με καλές προθέσεις. Αν είχαν και μια ιστοσελίδα με το κοινό πρόγραμμά τους, καλά θα ήταν. UPDATE : Υπάρχει ιστοσελίδα με αξιοπρεπέστατες θέσεις, ξεκάθαρη πρόταση για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και δημόσια υγεία δημόσια και παιδεία για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ : Με ξεκάθαρη θέση υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας και ενδιαφέρουσες γενικά θέσεις σε σωρεία θεμάτων, μια συμμαχία που έχει εκπονήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα αποφεύγοντας τις πατριωτικές κορώνες και το λαϊκισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου