Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΟΜΑΔΑ Έψιλον

Το Δελφικό Έψιλον είναι το υποτιθέμενο σύμβολο της ομάδας Έψιλον.

Το Έψιλον είναι το πέμπτο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου και έχει ιστορία ως σύμβολο της ελευθερίας και της Ελλάδας. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως με αυτήν την ιδιότητα κατά τον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.
Το όνομα της ομάδας αυτής έχει σχέση με το «Ε» που ήταν σκαλισμένο στο κέντρο του αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς. Στα αριστερά υπήρχε το απόφθεγμα «ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ» (γνώρισε τον εαυτό σου), ενώ στα δεξιά έγραφε «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ» (τίποτα υπερβολικό).
Ομάδα Έψιλον είναι μια φερόμενη μυστική οργάνωση που εμφανίζεται στη σύγχρονη ελληνική λαογραφία, ως μέρος μιας θεωρίας συνωμοσίας.
Δημιουργός της ομάδας Έψιλον ήταν ο συγγραφέας Γιώργος Λευκοφρύδης. Εμπνευσμένο από το κείμενο του Πλούταρχου στο Ε στους Δελφούς. 
Η ομάδα περιεγράφηκε για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο του 1977 και αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες που διαθέτουν μυστικές γνώσεις εξωγήινης προέλευσης. Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1980, οι αναφορές για την οργάνωση εγχύθηκαν με αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας, τοποθετώντας την Ομάδα Έψιλον, σε μια μάχη εναντίον των Εβραίων. 
Οι οπαδοί, που πιστεύουν σε αυτήν και που σχετίζονται με την ομάδα Έψιλον, έχουν χαρακτηριστεί ως «Εψιλονιστές».
Συγγραφείς της Ομάδας Έψιλον (1980 και 1990) ήταν ο Ιωάννης Φουράκης, ο Ανέστης Κεραμύδας, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος και ο Γεώργιος Γκιόλβας
Ως μέλη της Ομάδας Έψιλον, περιλαμβάνονται επίσης: ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αλέξανδρος Ωνάσης, ο Σπυρίδων Μαρινάτος, ο εκδότης Ιωάννης Πασάς, ο μαθηματικός Κωσταντίνος Καραθεοδωρής, ο στρατηγός Κ. Νικολαΐδης, ο φυσικός Κώστα Τσίπης, ο πρώην δήμαρχος Αθηνών Αντώνης Τρίτσης, ο Έλληνο-Αμερικανός Τζορτζ Τσάντες, που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση της 17ης Νοέμβρη, ο Αλέξανδρος Μποδοσάκης, ο Δημήτρης Λιαντίνης και ο αστρονόμος Κωνσταντίνος Χασάπης.
Σήμερα η ομάδα Έψιλον είναι δημοφιλής κυρίως σε δεξιούς αντισημιτικούς κύκλους και σε συντηρητικούς Ορθόδοξους Χριστιανού  και σε κύκλους που επιδιώκουν την συγχώνευση Χριστιανισμού με την πνευματική Ελληνικότητα.
Επίσης, η Ε, θεωρείται ως ομάδα υπερ-Ελλήνων που δρα όπου βάλλονται τα ελληνικά συμφέροντα, με όχημα την εθνική θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων και την απόρρητη στρατιωτική τεχνολογία των ένδοξων προγόνων μας...

Msc BA Επικοινωνιολόγος- τ. Βουλευτής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου