Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΕΝ.Ε.Κ) - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η 6η Μαΐου 1979, είναι η Επέτειος ίδρυσης του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος-ΕΝ.Ε.Κ. Το αποτύπωμά του στον εθνικιστικό πατριωτικό χώρο μέχρι και σήμερα διακριτό. Από τον αρχηγό του ΕΝ.Ε.Κ. τον γνωστό εκδότη, δημοσιογράφο και εθνικό αγωνιστή  κ. Πολύδωρο Δάκογλου γιος του Ιπποκράτη Δάκογλου, μέχρι τον τρόπο λειτουργίας και την οργάνωσή του, το ΕΝ.Ε.Κ. μόνο να διδάξει έχει στη σημερινή γενιά.  
Παρακάτω παραθέτω απόσπασμα από τις Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Η πρώτη ομιλία της Ευγενίας Πρεβεζάνου, που  ανάρτησε την 14η Ιανουαρίου 2016, ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου.

Η Ευγενία Πρεβεζάνου ομιλεί σε συγκέντρωση της Ε.Ν.Ε.Π. 
(Ελληνική Νεολαία Εθνικής Παρατάξεως)

Η Σχολή Εθνικής Μορφώσεως, η ΣΕΜ όπως έγινε γνωστή σε χιλιάδες Εθνικιστές και Πατριώτες, ήταν ένας κύκλος διαλέξεων –συζητήσεων που γίνονταν κάθε 15 ημέρες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της οδού Λομβάρδου.

Ευγενία Πρεβεζάνου - Πολύδωρος Δάκογλου- Θεοτόκης-Δεβλέτογλου 

Οι ομιλητές ήταν νέοι άνθρωποι, απόφοιτοι της Σχολής Στελεχών του Κινήματος και μερικές φορές Έλληνες με Ε κεφαλαίο...
Εκεί, έκανε την πρώτη της ομιλία η Ευγενία Πρεβεζάνου, φοιτήτρια τότε της Νομικής, φορώντας στο πέτο του πουκαμίσου της το σήμα της αποφοίτου της Σχολής. Το χρυσό σπασμένο κρίκο αλυσίδας, σε πορφυρό φόντο.

Ανοιχτή ομιλία της ΕΝΕΠ. Στο βήμα η συν. Ευγενία Πρεβεζάνου

Έκλαιγε ο κόσμος που την άκουγε. Μαζί τους, βούρκωνα και εγώ.(video 36:10} Με ανάμικτα αισθήματα υπερηφάνειας, για τα στελέχη που ετοιμάζαμε και θλίψης για την περιγραφόμενη κατάπτωση του Ελληνισμού. Πριν από την Ευγενία, είχε αποφοιτήσει από την Σχολή Στελεχών ο μεγαλύτερος αδελφός της ο Μπάμπης και μετά την Ευγενία, ακολούθησε και η μικρότερη της οικογένειας η Σούλα
Τρία αδέλφια, το ένα καλύτερο από το άλλο.. . 

Και εδώ έγινε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ, καθώς στο άρθρο αναφέρονται και τα παρακάτω
(Για να μη γίνει καμία σύγχυση, η Ευγενία Πρεβεζάνου που εκλέχθηκε βουλευτής το 2012 και πολιτεύεται με τους ΑΝΕΛ, είναι ξαδέλφη της δικής μας Ευγενίας και τότε ήταν πολύ μικρό κοριτσάκι που βεβαίως δεν μπορούσε να ενταχθεί).

Στην αριστερή φωτογραφία με τον Ιπποκράτη Δάκογλου, Έλληνα εθνικιστή, υποστηρικτή της Οικουμενικότητος του Ελληνισμού, διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, διανοούμενο που αποκρυπτογράφησε την Πυθαγόρειά διδασκαλία και συγγραφέας
Στην δεξιά φωτογραφία με τον Πολύδωρο Δάκογλου,

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν ακούγοντας, αλλά μαθαίνουν βλέποντας. Και εγώ έβλεπα!
Για εμένα δεν είναι μόνο η συγγένεια, ούτε το ονοματεπώνυμο που μας συνέδεε ήταν η πατρίδα, η ιστορία και η θυσία των ελεύθερων Ελλήνων στην γενέτειρα πάλη μας, την Ιερή Πάλη Μεσολογγίου.
Με τα ξαδέλφια μου μέναμε στην ίδια διπλοκατοικία και βίωσα μαζί με τον μικρότερο αδελφό μου Μπάμπη, τις διώξεις που υπόκειντο από την αστυνομία, λόγω συνωνυμίας και κοινής διεύθυνσης, για τους ιδεολογικούς τους αγώνες. Μπορεί να ήμουν μικρή αλλά ήταν αδύνατον να μην ενταχθώ στην πατριωτική ιδεολογία και στην διάθεση για αγώνα. Τους φέρθηκαν ως τρομοκράτες, γιατί ήταν εθνοτικοί, εθνικιστές, πατριδολάτρες και τους τρομοκρατούσαν. 

Μας τρομοκρατούσαν μικρά παιδιά, με εισβολή στο σπίτι μας, μας έψαχναν και μας ρωτούσαν για πράγματα που τότε δεν καταλάβαινα.
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» ήταν από τα βασικά συνθήματα του ΕΝ.Ε.Κ. και εγώ το νοιώθω βαθιά μέσα μου.
Αποτέλεσμα να φοιτήσω μερικά χρόνια αργότερα, μόλις επέτρεψαν στα κορίτσια, ως αξιωματικός της Σχολής Πλοιάρχων.
ΕΥΓΕΝΙΑ - ΧΡΥΣΟΎΛΑ - ΜΠΆΜΠΗ είσασταν πρότυπα.
Μεγάλωσα πολύ και ελπίζω κάποτε όπως έγινε με εσάς 
 να δακρύσουν από περηφάνια για τα λόγια και τις πράξεις μου οι Έλληνες. Ωστόσο για να διορθώσω και κάποια σχόλια που ακολούθησαν την δημοσίευση, δεν χρησιμοποίησα ΠΟΤΕ την ιστορική πορεία του ΕΝΕΚ και την όποια συγγένεια μου, για να με πλησιάσουν, πατριωτικά κόμματα.

Σέβομαι και τιμώ την ιστορία μας.
ΣΗΜΕΡΑ και για τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μάιου έκοψαν ΟΛΑ τα πατριωτικά κόμματα που διεκδίκησαν να εισέλθουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα για την σημερινή γενιά, να χτίσει ένα ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
Ο αγώνας συνεχίζεται!

Msc, ΒΑ Επικοινωνιολόγος - τ. Βουλευτής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου