Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Έκθεση DEFEA 2023

Advertisement
Η 3η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA - Defence Exhibition Athens θα πραγματοποιηθηκε 6-8 Μαΐου 2023 στην Αθήνα, όπου οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες θα παρουσιάσουν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα και εθνικής ασφάλειας. Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ, Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού.
Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της DEFEA 2023, υπογράφηκαν αξιόλογες συμφωνίες για βιομηχανικές συνεργασίες. Ανάμεσα σε αυτές, η πιο σημαντική ήταν η εξαγορά της ελληνικής εταιρείας ηλεκτρονικών, Intracom Defense (IDE), από την ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries). Η τελική συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο της εταιρείας,, στο εκθεσιακό περίπτερο της IDE στην DEFEA.
Επιπλέον, στα πλαίσια της έκθεσης DEFEA 2023, υπογράφηκε η ενεργοποίηση της σύμβασης μεταξύ της ελληνικής εταιρείας EODH (Engineering-Office-Deisenroth Hellas) και της γερμανικής KMW (Krauss-Maffei Wegmann). Η συμφωνία αφορά την κατασκευή θωρακίσεων για τα αρμάτα Leopard του νορβηγικού στρατού.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της διεθνούς έκθεσης, υπογράφηκε μια ολοκληρωμένη συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στη γερμανική εταιρεία AUTOFLUG GmbH και τον ομίλο ελληνικών και γερμανικών εταιρειών, ALTHOM GmbH και ALTHOM Engineering E.P.E. Αυτή η μακροχρόνια συνεργασία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καθισμάτων ασφαλείας, καθώς και τη δημιουργία τεχνικής τεκμηρίωσης. Η παραπάνω συμφωνία συνεργασίας αποτελεί το επόμενο βήμα στην ήδη υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των εταίρων από το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου