Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Ο χώρος προσευχής στον Διεθνή αερολιμένα Αθημών " Ελ. Βενιζέλος"

Φιλες και φιλοι μου,
η  ύπαρξη ενός χώρου προσευχής έχει καθιερωθεί στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια και λιμάνια. Είναι ενδεικτική  της ανάγκης που δίνεται στην παροχή ενός ήσυχου χώρου προσευχής και περισυλλογής, στους ταξιδιώτες..
Η εμπειρία μου απο την επίσκεψη,  στο  παρεκκλήσι που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" ήταν πραγματικά όμορφη. 
Η αίσθηση που έλαβα από τον χώρο, ηταν αντιπροσωπευτική της πνευματικότητας που χαρακτηρίζει την ελληνική κουλτούρα  και συνδυάστηκε αρμονικά με την ορθόδοξη χριστιανικη πίστη,  παράδοση και πνευματικότητα. 
Τοιχογραφία με τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο
Το ιδιαίτερο αυτό εκκλησάκι - δωμάτιο προσευχής, θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του, οι οποίες δεν ακολουθούν την αυστηρή βυζαντινή τεχνοτροπία αλλά αποδιδονται με μια πιο ελεύθερη και κάπως αφηρημένη προσέγγιση. 
Θεωρω οτι αυτή η σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής εικονογραφίας προσδίδει μια μοναδική ομορφιά και αισθητική στο χώρο, καθιστώντας την επίσκεψη σε αυτον τον χώρο προσευχης, απαραίτητη για όσους ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο.
ο Άγιος Γεώργιος 
Θεωρώ  οτι το παρεκκλήσι στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" διακρίνεται για την προσέγγισή του ως χώρος πολιτιστικής και θρησκευτικής πολυμορφίας που ενσωματώνεται στην ελληνική κοινωνία, καθώς και της σημασίας που αποδίδεται στην τέχνη και την πνευματικότητα όχι μόνο ως ένας χώρος πίστης,  προσευχής και πνευματικού καταφυγίου, αλλά και ως ένας τόπος θαυμασμού της θρησκευτικής τέχνης για τους επιβάτες που επιθυμούν να προσευχηθούν ή απλώς να σκεφτούν στιγμές πριν την αναχώρησή τους.
 
Αν εχετε λίγο χρόνο σας συνιστώ να κάνετε μια ολιγόλεπτη στάση σε αυτό το παρεκκλήσι, καθώς μπορεί να σας προσφέρει μια γλυκιά, βιωματική εμπειρία, μια ευκαιρία να αποδράσει κανείς από την κοσμική βιασύνη και να βυθιστεί σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και πνευματικής γαλήνης,  
Η σκέψη μου μαζί σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου