Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

29η Απριλίου, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών

 

H 29η Απριλίου έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ημέρα για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και ενθάρρυνσης των φορέων για χάραξη μιας πολιτικής καλύτερων συνθηκών ενεργού γήρανσης και αλληλεγγύης.

Η ενεργός γήρανση αποτελεί για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μια ευκαιρία να εξακολουθούν να εργάζονται και να μοιράζονται την πείρα τους, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, να ζουν υγιείς και να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους. Επίσης αποτελεί και βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Η νέα γενιά με τις τεχνολογικές της γνώσεις μπορεί σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιότερων να συνεισφέρει σε μια βιώσιμη κοινωνία. Όταν οι νεότεροι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους γηραιότερους, μπορούν να προκύψουν πραγματικά υπέροχες συνεργασίες.

Συγχαίρω και στηρίζω την ομάδα της 50και Ελλάς και την δράση της καθώς μοναδικό της μέλημα είναι η δημιουργία μιας φιλικής και δίκαιης κοινωνίας για όλες τις ηλικίες! 

Msc, ΒΑ Επικοινωνιολόγος 

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το έργο και τις δράσεις της 50και Ελλάς, μπορείτε να έχετε στο τηλ. 2117100203, μέσω email: info@50plus.gr, στην ιστοσελίδα www.50plus.gr   ή στη σελίδα της  50και Ελλάς στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου