Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Η Ελλάδα ψηφίζει υπέρ της Τουρκίας και ενάντια στην Κύπρο στον ΟΗΕ

Πρώτη φορά στα χρονικά η Ελλάδα ψηφίζει υπέρ της Τουρκίας και ενάντια στην Κύπρο στον ΟΗΕ, ψηφίζοντας για Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού την Τουρκία. 
Η Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και μας απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. 
Η Τουρκία η οποία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και συνεπώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή σημαία, που φέρουν και πάμπολλα ελληνόκτητα πλοία ,τα οποία δεν επιτρέπεται να πιάσουν σε τουρκικά λιμάνια.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση διασπά τον διαχρονικό άξονα του Ελληνισμού στον ΟΗΕ. Ψηφίζει ενάντια στην Κύπρο.
Ιδού η έναρξη μεθοδεύσεων στο όνομα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης επώδυνες υποχωρήσεις για τον Ελληνισμό στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο οπως ειναι 
- το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, 
- να κατοχυρώσουμε την ΑΟΖ την οποία δικαιούμαστε;

Πρέπει αυτές τις μεθοδευμενες εξελίξεις να τις σταματήσουμε. Πρέπει να υπάρχουμε στην επόμενη Βουλή ως ισχυρή, ακλόνητη και αμετακίνητη εθνική αντιπολίτευση.
Η αγάπη για την Ελλάδα και την Κύπρο, μας ενώνει!

 Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου
Msc BA Επικοινωνιολόγος Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης 
Υποψ. Βουλευτής Ανατολικής Αττικής
με την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 
#ΠΑΤΡΙΔΑ 

O Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός έχει 174 Κράτη Μέλη και 3 Συνδεδεμένα Μέλη. 63 Διακυβερνητικοί Οργανισμοί έχουν υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με το ΔΝΟ και 80 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) έχουν συμβουλευτικό καθεστώς.
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΟ
-Διεθνής Σύμβαση για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα, όπως ισχυει με το Πρωτόκολλο του 1988 (SOLASPROT 1988 - Ν. 2208/1994).
-Διεθνής Σύμβαση για την Πρόληψη της Ρύπανσης από Πλοία, όπως ισχύει και Πρωτόκολλα του 1978 (MARPOL 73/78 - Ν. 1269/1982) και του 1997 (MARPOLPROT 1997 - Ν. 3104/2003).
-Διεθνής Σύμβαση για τα Πρότυπα Εκπαίδευσης, Πιστοποίησης και Τήρησης Φυλακών των Ναυτικών, όπως ισχύει (STCW 1978/95 - Ν. 1314/1983).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου