Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Διαύγεια» στους ΟΤΑ από 15 Μαρτίου 2011

Στο πρόγραμμα «Διαύγεια» εντάσσονται από τις 15 Μαρτίου 2011 και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) καθώς και τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις τους, οι οποίοι υποχρεούνται να αναρτούν στο διαδίκτυο τις αποφάσεις τους.Σημειώνεται μάλιστα ότι «οι υπόχρεοι φορείς δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία αγορά εξοπλισμού ή λογισμικού καθώς η υπηρεσία υλοποίησης του Προγράμματος Δι@ύγεια παρέχεται κεντρικά».



Σχετική εγκύκλιο η οποία απεστάλει στους φορείς της αυτοδιοίκησης τονίζεται η συγκεκριμένη υποχρέωση  και επισημαίνεται ότι η μή ανάρτηση των αποφάσεών στο διαδίκτυο συνεπάγεται ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν. Επιπλέον, τονίζεται πως η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Με την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είχαν κληθεί μέχρι τις 15 Φεβουαρίου να συγκροτήσουν Ομάδες Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) οι οποίες θα προετοίμαζαν την εφαρμογή της «Διαύγειας» και θα ζητούσαν άμεσα πρόσβαση στις εφαρμογές του προγράμματος, επισκεπτόμενοι τον δικτυακό τόπο diavgeia.gov.gr/efarmogi.



Για την συγκρότηση των ΟΔΕ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται πρόσληψη νέου προσωπικού και η στελέχωση θα γίνει από το υπάρχον προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου