Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΕΒΡΟΥ: ​Η απουσία της Ελληνικής Σημαίας και οι Εθνοφύλακες


Σύμφωνα με το ΦΕΚ Νόμος 851/21-12-1978, άρθρο 8,​ αναφέρεται ότι:
-  ‘’Εν τη ημεδαπή και εις άς περιπτώσεις η Εθνική Σημαία επαίρεται εις τον αυτόν χώρον ή κτίσμα μετά Σημαιών ετέρων Κρατών, αι Σημαίαι των ετέρων Κρατών δέον απαραιτήτως να είναι των αυτών διαστάσεων και να επαίρωνται επί ετέρων Ιστων ή Κοντών του αυτού ύψους και μήκους​ προς το της Εθνικής’’.

Συνεπώς η Ελληνική σημαία στο σημείο των συνόρων στο τριεθνές με την Βουλγαρία και την Τουρκία στον Δίλοφο, σε ανάλογη απόσταση από τις άλλες σημαίες και με τις ίδιες διαστάσεις. για να επιδεικνύει την εδαφική κυριότητα της ευρύτερης Ελληνικής περιοχής.
Δυστυχώς όμως​ η ολιγωρία και οι ​απίστευτες προφάσεις χρόνων δημιουργούν ερωτηματικά σχετικά με την​ εύλογη απαίτηση των ακριτών του Ν Έβρου, που έχει υποβληθεί σε όλες τις πολιτικές και ​ στρατιωτικές αρχές.
Οι κάτοικοι του Ν. Έβρου, ​ εθνοφύλακες κατά βάση, είναι άριστοι γνώστες της ευρύτερης περιοχής του Ν Έβρου και των περασμάτων των παράνομων μεταναστών.
Διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλό εθνικό φρόνημα και ανήκουν στα Τάγματα Εθνοφυλακής του Ν. Έβρου των Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς της περιοχής.​
Δυστυχώς η πολιτεία ​ αντί να τους χρησιμοποιεί ενισχύοντας τους Συνοριοφύλακες στην υπεράνθρωπη προσπάθειά τους, τους έχει αδρανοποιήσει περιμένοντας εδώ και χρόνια πλέον την έγκριση του​ νομικού καθεστώτος της χρησιμοποίησης της Εθνοφυλακής​ από την Βουλή των Ελλήνων. 
Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση της Ελληνικής σημαίας σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής Επικράτειας είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς όλους που φυλάνε την πατρίδα μας και πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια τους.
Η μεγάλη αγάπη των Εβριτών για την πατρίδα μας ενώνει!

Μsc, ΒΑ Eοικοινωνιολόγος - Personality Creator  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου