Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

25 ΜΑΡΤΙΟΥ... ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

 Κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων. Δίπλα στο άγαλμα από τη μια πλευρά στέκεται όλοι η πολιτική εξουσία της περιοχής.Εγώ στέκομαι απέναντι, από την άλλη πλευρά.

Τους κοιτώ και με κοιτούν.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ και επειδή με γνωρίζουν ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (προσωπικά και θεσμικά), με κοιτούν απορημένοι. Η θέση μου, βρίσκεται στην πλευρά των επισήμων.
Θέση που μου πρόσφεραν απλόχερα χιλιάδες συμπολίτες μου, ως εκπρόσωπος κόμματος, δίπλα σε ισάξιους μου, βουλευτές εκλεγμένους και μη, στον αντινομάρχη, στον δήμαρχο, στους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους,
Ο Δήμαρχος κουνάει ερωτηματικά το κεφάλι του και θέλοντας να δείξει ότι διάκειται φιλικά απέναντι μου, κλείνει το μάτι.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ διότι δεν θέλω να στέκομαι δίπλα σε (έστω με υπόνοιες) φθαρμένους ανθρώπους της εξουσίας, που ίσως έχουν διασπαθίσει το δημόσιο χρήμα, που μάλλον εκκρεμούν εναντίον τους δικαστικές υποθέσεις, πιθανόν έχουν βολέψει τα συμφέροντα τους, φαίνεται ίσως να έχουν κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αλλά και έχουν αφήσει άνεργους οικογενειάρχες για να προσλάβουν τα δικά τους παιδιά, εθελοτυφλούν απέναντι στην εφαρμογή νόμων, κάνουν ίντριγκες, δημιουργούν κλίκες.

ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ διότι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ. εκφράζοντας όλους όσους με στήριξαν διότι κανείς από αυτούς, αν και ήταν υποχρέωση τους, δεν τους φρόντισε. ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΥΜΕ και ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ το σύστημα έχοντας εισχωρήσει μέσα σε αυτό. Καθημερινά τους κερδίζουμε και γινόμαστε πιο ισχυροί– σύμφωνα με τους κανόνες τους- και μπορούμε όμως να ΑΠΑΞΙΟΥΜΕ αυτά που πρεσβεύουν.

Οφείλω λοιπόν να:
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ και δεν είναι θέση ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ούτε θέση περιθωριακή. Άλλωστε, έχω μάθει να ΚΕΡΔΙΖΩ ΠΟΛΕΜΟΥΣ και αποφεύγω να «κονταροχτυπιέμαι σαν τον Δον Κιχώτη με ανέμους» σε χαμένες μάχες.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ διότι υποσχέθηκα σε όλους εμάς και πρωτίστως στα παιδιά μου, να αγωνιστώ για το κοινό όφελος της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων, να υπερασπίζομαι τα ΕΘΝΙΚΑ μας ΙΔΕΩΔΗ, τις ξεχασμένες ΑΞΙΕΣ και τις ηθικές ΑΡΧΕΣ μας, να απαιτώ ΕΝΤΙΜΕΣ συμπεριφορές , ΙΣΟΝΟΜΙΑ και προπάντων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αλλωστε, γι’αυτό δεν καταθέσατε όλοι εσείς κύριοι, σήμερα τούτο το δάφνινο στεφάνι;
Για την Πατρίδα και για τους Ελληνες που χύσανε το αίμα τους;
Γιαυτό το λόγο, δεν στέκεστε ΠΡΟΣΟΧΗ στο άκουσμα του ΕΘνικού μας Υμνου.
Γιαυτό το μέλλον που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας, δεν χειροκροτάμε και τα καμαρώνουμε, εμείς τώρα εδώ;
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ διότι πιστευω ότι ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ να καταθέτετε στεφάνι για τούτον εδώ το τόπο και τους ανθρώπους του.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ διότι οι πράξεις σας έχουν δείξει άλλα, κύριε πρώην υπουργέ, κύριε πρώην βουλευτά, κύριες και κύριοι επίσημοι και προσκολυώμενοι μικροπαράγοντες.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε μια συμβολική θέση, για όσους ενώ αδιαφορούν, τολμούν να διοικούν ένα κράτος ανάλγητο, που δεν είναι φτιαγμένο για να συνδράμει τους πολίτες, αλλά μόνο το δικό τους όφελος.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ διότι όχι μόνο δεν θα γίνω ανώτερος, σοφότερος και καλύτερος άνθρωπος, αλλά κινδυνεύω να κακοχαρακτηριστώ και να υποβιβαστώ, αν σταθώ δίπλα σας.

ΚΥΡΙΟΙ, ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!
Στην επόμενη κατάθεση στεφάνου όποιος τολμά να ισχυρισθεί ότι είναι ωραίο δείγμα ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΕΛΛΗΝΟΣ και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια, ΕΜΑΣ, τους απέναντι, με καθάριο βλέμμα χωρίς να σκύψει το κεφάλι, τον προκαλώ και τον προσκαλώ να σταθεί από την άλλη πλευρά, δίπλα ΜΟΥ....

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης 
Υποψ. Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου