Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ-







Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη για τη μεγάλη φωτιά η οποία ξέφυγε στις 22 Αυγούστου του 2009 από μια ρεματιά στυον Κάλαμο, υποτιμήθηκε κι εκεί που δινόταν υπό μερικό έλεγχο, προκλήθηκαν καταστραφικές αναζωπυρώσεις που επί διήμερο μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο όλο τον ορεινό όγκο της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς η αδηφάγα φωτιά έφτασε στις υπώρειες του Υμηττού.
Η ολέθρια για το λεκανοπέδιο πυρκαγιά είχε σταθεί η αιτία για την έναρξη ενός αδυσώπητου πολέμου μεταξύ των κορυφαίων τότε στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτοξεύοντας στα ύψη τα πάθη και τα μίση μεταξύ των δύο βασικών αντίπαλων "στρατοπέδων".
Ακολούθησε εισαγγελική παραγγελία για τη διεξαγωγή κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν οι ευθύνες για την καθολική αποτέφρωση του βορειοανατολικού ορεινού όγκου, που ανατέθηκε στον...
επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή.
Με βάση τις διαπιστώσεις αυτού του πορίσματος, ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για τη διερεύνηση των λόγων για τους οποίους υποτιμήθηκε η φωτιά και ξέφυγε από κάθε έλεγχο και κυρίως για το ποιοι ευθύνονται για το αδιανόητα μεγάλο μέγεθος της καταστροφής, σ' ένα αποψιλωμένο από πράσινο Αττικό περιβάλλον.
Μεταξύ όλων όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα των αξιωματούχων για τους οποίους εξετάζεται η πιθανότητα της ευθύνης δια των παραλείψεων ή της εσφαλμένης εκτίμησης, είναι και ο σημερινός αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης.
Ο κ. Στεφανίδης, στο περιθώριο της σημερινής σύσκεψης για την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο του Αντέννα, Αντώνη Μανιώτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση κι αρκέστηκε να πει ότι: "Ο κ. Ρακιντζής παρέπεμψε το φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα, η οποία ως εκ τούτου βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Γι αυτό το λόγο, δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό σχόλιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου