Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

8 Μαίου 2011 στην ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ: ;ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ



Τριήμερο συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Ενωση ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο της Δημητσάνας στην Αρκαδία, από 6 εως 8 Μαΐου 2011,  για το «Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον».
Στο συνέδριο μίλησε για θέματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, η κα Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενία ως εκπρόσωπος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ της Κοινωνίας των Πολιτών και συντονίστρια της ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρθηκε στο περιβάλλον και την προστασία του ενώ τόνισε την σημαντικότητα οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας σε Πανελλήνιο αλλά και τοπικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων είπε ότι:
- "Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι ως φορολογούμενοι πολίτες θα πρέπει έξω από το σπίτι μας να υπάρχει ένα περιπολικό, ένα πυροσβεστικό, ένα ασθενοφόρο για να μας εξυπηρετήσει και εμείς συγχρόνως να οικοπεδοποιούμε τα δάση και τα ρέματα, να καταστρέφουμε το περιβάλλον και να μην λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας.
Με την πολιτική προστασία ασφαλώς και διασφαλίζεται καλύτερα η προστασία της ζωής των πολιτών, αλλά της ιδιοκτησίας καθώς και του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, η προστασία του περιβάλλοντος, δεν είναι θέμα μόνο των Υπουργείων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ούτε είναι αρκετό να μιλάμε σε επίπεδο ενημέρωσης για τα αίτια και τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν.  
Είναι η  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ανάληψη ευθύνης σε τεχνολογικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ υπόθεση."
Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου 
Συντονίστρια πολιτικής προστασίας του Πανελλήνιο Παρατηρητηριο της κοινωνίας των πολιτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου