Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δύο Νέες Διαβουλεύσ​εις του Υπ. Περιφερεια​κής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστ​ικότητας

Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Περί σημάτων προϊόντων και υπηρεσιών»





Με την πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύουμε στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του δικαίου των σημάτων, ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής και οι επιχειρήσεις, από απομιμητικά προϊόντα. Αυστηροποιούμε τις ποινές για τους παραβάτες και για πρώτη φορά εισάγουμε τη δυνατότητα για άμεση λήψη δικαστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα) χωρίς να κληθεί ο παραβάτης, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής των αποδεικτικών στοιχείων.

Διαβάστε τη διαβούλευση εδώ: http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1970

 Καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Μαΐου 2011.





Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο αγορανομικής διάταξης με θέμα την τροποποιήση και συμπλήρωση της Αγορανομικής Διάταξης 7/2009 σε σχέση με τους κανόνες εμπορίας νωπών οπωρολαχανικών»



Σκοπός της διάταξης είναι να γίνει πιο λειτουργικό το σύστημα ιχνηλασιμότητας και να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος σε όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης. Παράλληλα επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα υπολογισμού των εμπορικών κερδών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εμπορίας νωπών οπωρολαχανικών. Τέλος, καταργείται η απαγόρευση ανασυσκευασίας, που μέχρι σήμερα ισχύει κατά την εμπορία, διακίνηση και διάθεση νωπών οπωρολαχανικών.

Διαβάστε τη διαβούλευση εδώ: http://www.opengov.gr/ypoian/?p=2072

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 19η Μαΐου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου