Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στην ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και τα μέλη της θα αποδοθεί το ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και ΕΡΓΟΥ!!!
Η Ομάδα Αιγαίου ιδρύθηκε πριν από δέκα πέντε χρόνια από μια ομάδα φίλων που με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη θάλασσα και το ενδιαφέρον για τα φουσκωτά, γνώρισαν από κοντά τα πολλά πάγια και καθημερινά προβλήματα των ακριτικών νησιών και του Αιγαίου, γενικότερα.
Σ’ αυτά τα νησιά μας και τους ξεχωριστούς ανθρώπους που τα κρατάνε ζωντανά, η Ομάδα Αιγαίου δεσμεύτηκε να αφιερώσει τη δράση της. Έτσι κάθε χρόνο η Ομάδα Αιγαίου διοργανώνει τον ετήσιο διάπλου επισκεπτόμενη τα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής με σκοπό τη συνδρομή των κατοίκων των νησιών στους τομείς της υγείας, παιδείας, πολιτισμού, οικολογίας κ.α.
Κατά τον 14ο (2008) Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους, η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε με τα φουσκωτά διαδοχικά τη Σίκινο, Αμοργό, Δονούσα, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Φούρνους και Θύμαινα.
Ο απολογισμός αυτού του διάπλου περιλαμβάνει τη κατασκευή και δωρεά δύο γηπέδων 5Χ5 (Σίκινο και Φούρνους Ικαρίας), τρεις παιδικές χαρές (Σίκινο, Λέρο και Δονούσα), παιδικές χαρές νηπιαγωγείων (Λειψούς, Χρυσομηλιά Φούρνων και Αμοργό), γυμναστήριο στους Λειψούς και παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αθλητικά είδη και λοιπά στα σχολεία και νησιά που επισκέφθηκε η Ομάδα Eπίσης, διοργάνωσε παραστάσεις θεάτρου σκιών στην Αμοργό και Φούρνους και Λειψούς.
Ταυτόχρονα, το ιατρικό τμήμα της Ομάδας αποτελούμενο από γιατρούς δέκα οκτώ (18) ειδικοτήτων εξέτασε οκτακόσιους πενήντα (850) ασθενείς, έκανε ενενήντα πέντε (95) pap-test, είκοσι δύο (22) βιοψίες και τριακόσιες πενήντα (390) βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις.
Η Ομάδα έχει τιμηθεί επίσης
- 2001 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο
- 2006 από τον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ως η πιο καινοτόμος ιδέα εθελοντισμού
- 2007 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια με το βραβείο εθελοντισμού στο θεσμοθετημένο διαγωνισμό «Νησίδες Ποιότητας».
΄
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ "ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου