Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

5-10-2010_Young Steps Festival - Report

 





















Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το «YOUNG_steps3 FESTIval» το πρώτο φεστιβάλ παιδιών και νέων στο Δήμο Μαρκοπούλου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το μεγαλύτερο GRAFFITI WALL της Ανατολικής Αττικής δημιουργήθηκε από νέους στην είσοδο της πόλης Μαρκοπούλου, εκφράζοντας μέσα από τις ζωγραφιές τους ζωή, ελπίδα, διασκέδαση, χαρά δημιουργία, συμμετοχή και ευτυχία.

O ξύλινος τοίχος που ξεπέρασε τα 40 μέτρα μήκος και 2,50 ύψος, δεν ήταν αρκετός για τα δεκάδες παιδιά που εμφανίστηκαν, τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Πάνω από 400 σπρέι χρησιμοποιήθηκαν, ενώ πολλοί graffiti-καλλιτέχνες, ήρθαν οργανωμένοι, έχοντας μαζί και δικά τους χρώματα.

Ο τοίχος ζωγραφίστηκε, με ατομικές και ομαδικές συμμετοχές, τρεις και τέσσερις φορές τουλάχιστον και όχι μόνο από τη μπροστινή πλευρά αλλά και από πίσω. Οι συμμετέχοντες έβαψαν ακόμα, το σπιτάκι με τις τουαλέτες της πλατείας, τις ράμπες των ποδηλάτων, τα χαλίκια, και τα φύλλα των δέντρων.

Όσοι πέρασαν από την πλατεία, είδαν ακροβατικά με skate boards και bmx ποδήλατα, τα juniors της ποδοσφαιρικής ομάδας ΜΑΡΚΟ και τους πρωταθλητές ποδηλάτες του Ποδηλατικού συλλόγου "ΕΡΜΗΣ". Παιδιά χόρεψαν hip-hop στην εξέδρα που είχε στηθεί όπου στο τέλος επίδοξοι μικροί ζωγράφοι την σχεδίασαν με κιμωλίες.

Μέσα σε λίγες ώρες πέρασαν εκατοντάδες επισκέπτες, στους οποίους μοιράστηκε το πρόγραμμα του πρωτότυπου "youngsteps3festival". Ξεχωρίζουμε την εκδήλωση απονομής "Αριστείων Δράσης" στις 10 Οκτωβρίου στο Πόρτο Ράφτη ενώ στις 12 Οκτωβρίου τους αθλητικούς αγώνες ιστιοπλοΐας "Ν.Σωτηρίου", το πανελλήνιο σιρκουί ποδηλασίας και το 4Χ4 trial off road στο Δάσος Κουβαρά. Full info here.

Στα αιτήματα παιδιών και γονιών να παραμείνει ο ξύλινος τοίχος για να υπάρξει ένα μόνιμο σημείο μοντέρνας καλλιτεχνικής έκφρασης, εκ μέρους των διοργανωτών, η κα Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενία, έδωσε την υπόσχεση για δημιουργία ενός καινούργιου πολυκαλλιτεχνικού graffiti-event με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και εκπλήξεις. Εν αναμονή λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου