Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ σε έναν νέο δημοσιογράφο : 29 Μαρτίου 2012


























  



"Είμαι υπέρ της Κοινωνίας των Ελλήνων!



Αγωνίζομαι για μια κοινωνία Ελλήνων που να στηρίζεται στην ανεξαρτησία του έθνους, την ελευθερία των πολιτών, την δημιουργία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη."







 Είναι η πρωτη φορά που παρατηρούνται τέτοιες «ιδιαίτερες ιδεολογικές διαφορές στην δεξιά» παρατηρεί η κυρία Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία. Μαθαίνοντας για άμεση μετάβασή της από το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ στο πλευρο του Πάνου Καμμένου, θέλησα να συζητήσω μαζί της τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει πολιτικό διαζύγιο απο το κομμα του κ. Καρατζαφέρη, καθώς και τα επόμενα πολιτικά της βήματα. Στη κουβέντα μας που ακολούθησε ειχαμε την ευκαιρία ακόμα να μάθουμε τις σκέψεις και τις θέσεις της για τα θέματα της επικαιρότητας, όπως το μνημόνιο, τις μετακομισεις παλαιών συντρόφων της στη ΝΔ, καθως και τις προτάσεις της για το αυριο. 
Είναι Επιλ. Βουλευτής περιφέρειας Αττικής (υπόλοιπο) και αναπλ. Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής του Βόρειου Τομέα και υποψήφια Βουλευτής στην Δημόσια διαβούλευση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες  και με την αποχώρησή της από το ΛΑ.Ο.Σ αποτελεί σίγουρα απώλεια για τον Καρατζαφέρη. Διαβάζοντας το βιογραφικό είδαμε ότι είναι συμμετέχει σε διαφόρους συλλογικούς φορείς όπως το Δίκτυο Αλληλοβοήθειας «κράτα ΜΕ», το Κέντρου μελέτης και τεκμηρίωσης κοινωνικού νομίσματος, ενώ είναι εκδότης τοπικής εφημερίδας στην Ανατολική Αττική.**


 
-Πώς βλέπετε τις πολιτικές μεταγραφές των .κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ;
-"Η ανεργία, η φτώχεια και η πείνα δεν διακρίνουν αριστερά ή δεξιά" διάβασα στις αναρτήσεις σας στο FaceBook. Ταυτόχρονα καλέσατε το λαό να παραστεί στην ομιλία του Μανώλη Γλέζου την 25η Μαρτίου στο Δήμο Μαρκοπούλου όπου έγινε επίτιμος δημότης. Αυτά είναι καλέσματα για εθνική ενότητα;


 



Την
25η Μαρτίου μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω και να μοιραστώ ιδέες και
απόψεις στο γεύμα που ακολούθησε με την  ιστορική προσωπικότητα  του
Μανώλη Γλέζου. Σε αρκετές από τις απόψεις του, συμφώνησα μαζί του, όπως 
ότι  «Με την επανάσταση του 1821 εξασφαλίσαμε την ελευθερίας μας. Όταν
με το πρώτο δάνειο που πήραμε  από την Αγγλία το 1824, χάσαμε την
εθνική  μας κυριαρχία.» Τι να πω δηλαδή είναι «αριστερός» άρα ότι και να
πει εγώ θα διαφωνώ γιατί  κατατάσσω τον εαυτό μου στην δεξιά; Όχι
βέβαια! Δεν ευσταθεί, δεν είναι λογικό, δεν είναι καν ορθολογιστικό. 
Οι ιδέες και τα οράματα δεν έχουν γεωγραφικό προσανατολισμό. Είναι
λανθασμένο να θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθούμε συμπεριφορές που 
ταυτίζονται στις ιδεολογίες του αριστερά ή δεξιά. Το ερώτημα στην
πολιτική το οποίο κυριαρχεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο
τον κόσμο είναι το πώς μπορεί να εκφραστεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην σημερινή 
παγκοσμιοποιημένη και μάλιστα για την Ελλάδα «νέο-μεταπολιτευτική»
εποχή. Προτείνω ενότητα και σύμπνοια μέσα από κοινή πολιτική στόχευση.
Πολιτική συναντίληψη. Μην ξεχνάμε ότι η τέχνη της πολιτικής  είναι αυτή
που πρέπει να ασκείται από τον πολιτικό όχι για να ξεγελάσει αλλά για να
συνθέσει, να συνδυάσει και να αποδώσει το καλύτερο ιδεολογικό, θεσμικό
και πρακτικό  αποτέλεσμα, υπέρ της πόλης, υπέρ του πολίτη  γεννώντας
πολιτισμό. Υπάρχει ανάγκη για μια ρεαλιστική πολιτική οπτική και
δυναμικές ενέργειες για άμεση ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση.

- Το 2008, είχατε διακριθεί ως «ενεργός πολίτης» με μεγάλη γκάμα εθελοντικών δραστηριοτήτων. Θέλετε να μας μιλήσετε για κάποιες από αυτές;
 Είμαστε Έλληνες και σε εποχές κρίσης η ελληνική κοινωνία έχει μία παράδοση στις  συμπεριφορές αυτενέργειας και στην ανάπτυξη δομών αλληλοβοήθειας, με λίγα λόγια στο «φιλότιμο».  Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη από τις τελευταίες  δράσεις που γίνονται με τους συνεργάτες μου και πολλούς εθελοντές, είτε πρόκειται για κοινωνικό νόμισμα είτε για βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, ανακύκλωση, προληπτική υγιεινή ή πολιτική προστασία. Όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά είναι καταδικασμένος να διοικείται απο κατώτερους.


Το νεοϊδρυθέν κομμα του Πάνου Καμμένου φαίνεται ότι προκαλεί πονοκέφαλο στους δυο παλαιούς ενοίκους της «δεξιάς πολυκατοικίας». Οι κύριοι Σαμαράς και Καρατζαφέρης βλέπουν ψηφοφόρους και στελέχη τους να τους εγκαταλείπουν και να μετακομίζουν στο κομματικο διαμερισμα του κ. Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


- Γιατί διαλέξατε να αποχωρήσετε από το ΛΑ.Ο.Σ τώρα που είναι στον "αντιμνημονιακό χώρο" και όχι όταν στήριζε το μνημόνιο; Σε ποια σημεία έγκειται η "έλλειψη πολιτικής συναντίληψης" την οποία αναφέρατε;Όπως δήλωσα στην επιστολή αποχώρησης μου , τον τελευταίο χρόνο έγινε μία προσπάθεια  επαναπροσδιορισμού πολιτικής στόχευσης  με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Οι συνεχείς εναλλαγές σ’ ένα ιδιόμορφο πολιτικό πατινάζ είχε δημιουργήσει αποπροσανατολισμό στους πολίτες και σχεδόν εκτροχιασμό του αρχικού ιδεολογικού στόχου, που ήταν ο πατριωτικός παρεμβατισμός και όχι ο κυβερνητικός εταίρος. Δεν ήταν ούτε σοσιαλισμός, ούτε φιλελευθερισμός, ούτε νεοφιλελευθερισμος. Η ιδεολόγια του πατριωτικού παρεμβατισμού ήταν κάτι το καινουριο. Ούτε δεκανίκια, ούτε εξαπτέρυγα.  Επιπροσθέτως, είχε ξεπεραστεί προ πολλού το όριο ανοχής από εισροή πρώην νεοδημοκρατών  ιδιαίτερων προσωπικοτήτων. Τα στελέχη του κόμματος έβλεπαν να παραμερίζονται και τις θέσεις τους στα ψηφοδέλτια να παίρνουν πρωην νεοδημοκράτες που καμία σχέση δεν είχαν με το κόμμα. Ο πολίτης μπορεί να συγχωρέσει μια λανθασμένη άποψη εφόσον επανορθώσεις, κινηθείς με σοβαρότητα και συνέπεια. Αν ωστόσο  επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη χάνεις ακόμα και τους φίλους που σε αγαπούν. 







-Ήσασταν επιλαχούσα βουλευτής με ποσοστό 17% του κόμματος και μόλις 200 περίπου ψήφους διαφορά από τον εκλεγέντα βουλευτή. Σίγουρα η αποχώρηση σας, κοστίζει στο ΛΑ.Ο.Σ. Δεν προσπάθησε ο αρχηγός του κόμματος να σας μεταπείσει;



Σαφώς και έγιναν προσπάθειες παραμονής μου από τον Πρόεδρο και μπορώ να πω ιδιαίτερα ελκυστικές, ωστόσο υπήρχαν αυτές οι ειδοποιές διαφορές στρατηγικής και πολιτικής έκφρασης οι οποίες με έκαναν να μην μπορώ να συνεχίσω την συνεργασία.






Τούτη τη στιγμή σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, είναι αναμενόμενο να γίνονται πολλές μετακινήσεις και διαφοροποιήσεις.Στο παρελθόν, δεν θα ήταν υπερβολικό, διότι  δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερες  ιδεολογικές διαφορές στην δεξιά. Άλλωστε με τέτοιες κινήσεις, οι περισσότεροι επαγγελματίες πολιτικοί επιζητούν την πολιτική τους επιβίωση.  Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης,  ως πολιτικοί διαθέτουν  δυνατότητες ρητορικές και ιστορική γνώση. Γι'αυτό άλλωστε θα συνέχιζαν να εκλέγονται ως βουλευτές με το ΛΑΟΣ. Προσωπικά "καρατζαφερική" δεν ήμουν ποτέ. Τον Βορίδη ακολουθησα και αυτό διότι ο Βορίδης, που στο παρελθόν ηγείτο του Ελληνικού Μετώπου το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του το 2005, για να συνενωθεί με το ΛΑΟΣ, στηριζόμενος από το ΕΝΕΚ (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα)  και άλλες πατριωτικές φωνές, έμοιαζε να είναι ο εκφραστής μιας νέας πολιτικής εποχής με εθνικό  προσανατολισμό χωρίς ωστόσο να εκτρέπεται προς τα άκρα. Ο Γεωργιάδης από την αλλη φαινόταν να προορίζεται απο τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ για διάδοχός του. 


 Η πληροφορία όμως για την ανάγκη ενός ανεξάρτητου εθνικού  κινήματος, μεταδιδόταν από παντού, ειδικά μέσω blogs και νέων τεχνολογιών. Γνωρίζω ότι πολλοί είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν  ένα επαναστατικό πατριωτικό κάλεσμα για αντίσταση και επανάσταση.Το δίλλημα ωστόσο που τέθηκε ήταν εντελώς διαφορετικό.  Μνημονιακή ή αντιμνημονιακή  πολιτική και δυστυχώς  η ανάγνωση που έκαναν δεν ήταν η σωστή.  Η μετακίνηση τους  προς την ΝΔ  πέρα από ανατρεπτική για εμένα προσωπικά  ήταν  απογοητευτική όπως νομίζω και για πολλούς συμμαχητές.  Είναι η σημειολογία του γεγονότος και ειδικά για τον κ. Βορίδη  θεωρώ ότι ήταν ένας υφέρπων φόβος που υπήρξε πριν από την πραγματοποίηση μιας ιστορικής κίνησης. Αντί να τολμήσουν και να διεκδικήσουν ηγετικές  θέσεις με ηρωική στάση, στην πολιτική  ιστορία της Ελλάδας, δημιουργώντας το καινούργιο που όλοι περιμέναμε, συμβιβάστηκαν με μια απλή μεταγραφή σε μια γερασμένη και υπό διάλυση ομάδα. Θεωρώ ότι οι πολίτες απορρίπτουν αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος.








- Μπορούμε να μιλήσουμε για την δική σας μεταγραφή στο κόμμα του κ.Καμμένου;


Υπάρχει ανάγκη για σταθερό ιδεολογικό υπόβαθρο και στη σημερινή κρίσιμη εποχή, η πατριωτική προσέγγιση για την επιβίωση του Ελληνικού λαού και ότι αυτό συνεπάγεται είναι η ορθή πολιτική επιλογή. Όπως  άλλωστε και σε κάθε είδους σχέση, πρέπει να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο ώστε να μην ξανακοιτάξεις πίσω. Πρέπει να προχωρήσουμε. Εγώ χαιρετίζω τους ανεξάρτητους, στη ψυχή, Ελληνες.















-Διάβασα ακόμα στη σελίδα σας "πρώτη φορά τον συγχωρώ το προδότη, δεύτερη τον ανέχομαι, τρίτη όμως στέκομαι απέναντι". Να υποθέσω ότι τώρα βρίσκεστε στο τρίτο στάδιο;


Θεωρώ ότι είμαι πρωτίστως πολίτης, όχι πολιτικός.Το ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ είναι ίσως το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν όλοι καταρχήν οι πολιτικοί και εν συνεχεία εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Μέσα από την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική παραιτηθήκαμε αμετάκλητα και άνευ ορών από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας που απολαμβάνει ένα ελεύθερο κράτος. Ο τρόπος ζωής στην ελληνική κοινωνία καταρρέει διότι στεκόταν σε σαθρά θεμέλια με διεφθαρμένες πρακτικές και πελατειακές σχέσεις. Για ότι  ζούμε αυτή τη στιγμή είμαστε και εμείς υπεύθυνοι και η "ανεμελιά" μας. Να σταθούμε «Απέναντι στον εαυτό μας και στις πράξεις μας», όπως ακριβώς κοιτάζουμε τον εαυτό μας μπροστά στον καθρέφτη μας και να καταλογίσουμε τις ευθύνες μας






Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το κίνημα με το κοινωνικό νόμισμα.

Στο Κέντρο Μελέτης και Τεκμηρίωσης Κοινωνικού Νομίσματος-ΟΒΟΛΟΣ, όπου έχω τη θέση της αντιπροέδρου, εμπνευστήκαμε ένα εναλλακτικό νόμισμα που δεν επηρεαζεται από τις ανατιμήσεις του επίσημου νομίσματος και μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.Οργανωνόμαστε σαν κοινωνία  και αντιστεκόμαστε.  Δημιουργούμε, την κοινωνία που θέλουμε να ζούμε.  Ο αγώνας ενάντια στην οικονομική κατοχή είναι πρέπει να γίνει όλους ανεξαιρέτως, δημιουργώντας μια δυνατή κοινωνία πολιτών, ή ακόμα ορθότερα την Κοινωνία  των Ελλήνων.










Την ευχαριστώ και με ευχαριστεί για τη συνέντευξη, και ενώ είμαι όρθιος και έτοιμος να αποχωρήσω της απευθύνω ακόμα ερωτήσεις. Το πλήθος των δραστηριοτήτων της και οι εξομολογήσεις της μου γεννούν κι αλλα ερωτήματα. «ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΙΤΉΣ» μου είπε επανειλημμένως και αυτό είναι που κρατάω.







ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ










 Στα κείμενα που υπογράφει, μεταξύ άλλων,  διαβάσαμε το παρακάτω:  

 * Όταν παίζεις μπάλα στο εξωτερικό δεν είσαι Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός. Παίρνεις τους καλύτερους από παντού και συνθέτεις Εθνική Ελλαδος!!  


«ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Όποιος δεν ασχολείται με την πολιτική είναι καταδικασμένος να διοικείται από κατώτερους του! Αυτό πλέον ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ!!»



http://obourlotieris.blogspot.gr/2012_04_01_archive.html



http://obourlotieris.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου