Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Βορίδης -Γεωργιάδης: "Αντί να τολμήσουν και να διεκδικήσουν ηγετικές θέσεις με ηρωική στάση, στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, δημιουργώντας το καινούργιο που όλοι περιμέναμε, συμβιβάστηκαν με μια απλή μεταγραφή σε μια γερασμένη και υπό διάλυση ομάδα. "30 Απριλίου 2012 - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ





.........


- Ποιός ήταν ο λόγος αποχώρησής σας από το ΛΑ.Ο.Σ; Από όσο ξέρω είστε αντιμνημονιακή. Γιατί διαλέξατε να αποχωρήσετε από το ΛΑ.Ο.Σ τώρα που είναι στον "αντιμνημονιακό χώρο" και όχι όταν στήριζε το μνημόνιο; Σε ποια σημεία έγκειται η "έλλειψη πολιτικής συναντίληψης" την οποία αναφέρατε?


Όπως δήλωσα τον τελευταίο χρόνο έγινε μία προσπάθεια  επαναπροσδιορισμού πολιτικής στόχευσης  με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Οι συνεχείς εναλλαγές σ’ ένα ιδιόμορφο πολιτικό πατινάζ είχε δημιουργήσει αποπροσανατολισμό στους πολίτες και σχεδόν εκτροχιασμό του αρχικού ιδεολογικού στόχου, που ήταν ο πατριωτικός παρεμβατισμός και όχι ο κυβερνητικός συνεταιρισμός.  Δεν έπρεπε να ήμασταν ούτε δεκανίκια, ούτε εξαπτέρυγα.  Επιπροσθέτως, είχε ξεπεραστεί προ πολλού το όριο ανοχής από εισροή πρώην νεοδημοκρατών  ιδιαίτερων προσωπικοτήτων. Ο πολίτης μπορεί να συγχωρέσει μια λανθασμένη άποψη εφόσον επανορθώσεις, κινηθείς με σοβαρότητα και συνέπεια. Αν ωστόσο  επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη χάνεις ακόμα και τους φίλους που σε αγαπούν.  




- Ήσασταν επιλαχούσα βουλευτής με ποσοστό 17% του κόμματος και μόλις 200 περίπου ψήφους διαφορά από τον εκλεγέντα βουλευτή. Σίγουρα η αποχώρηση σας, κοστίζει στο ΛΑ.Ο.Σ. Δεν προσπάθησε ο αρχηγός του κόμματος να σας μεταπείσει;


Σαφώς και έγιναν προσπάθειες παραμονής μου από τον Πρόεδρο και μπορώ να πω ιδιαίτερα ελκυστικές, ωστόσο υπήρχαν αυτές οι ειδοποιές διαφορές στρατηγικής και πολιτικής έκφρασης οι οποίες με έκαναν να μην  μπορώ να συνεχίσω την συνεργασία.




- Πώς βλέπετε τις πολιτικές μεταγραφές των .κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ;


Τούτη τη στιγμή σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, είναι αναμενόμενο να γίνονται πολλές μετακινήσεις και διαφοροποιήσεις. Στο παρελθόν, δεν θα ήταν υπερβολικό, διότι  δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερες  ιδεολογικές διαφορές στην δεξιά. Άλλωστε με τέτοιες κινήσεις, οι περισσότεροι επαγγελματίες πολιτικοί επιζητούν την πολιτική τους επιβίωση.


 Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, ως πολιτικοί διαθέτουν  δυνατότητες ρητορικές και ιστορική γνώση γι'αυτό άλλωστε θα συνέχιζαν να εκλέγονται ως βουλευτές με το ΛΑΟΣ.  Η πληροφορία για την ανάγκη ενός ανεξάρτητου εθνικού  κινήματος, μεταδιδόταν από παντού, ειδικά μέσω blogs και νέων τεχνολογιών. Γνωρίζω ότι πολλοί είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν  ένα επαναστατικό, πατριωτικό κάλεσμα, αντίστασης και επανάστασης.


Ο Βορίδης, στο παρελθόν ηγείτο του Ελληνικού Μετώπου το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του το 2005, για να συνενωθεί με το ΛΑΟΣ. Στηριζόμενος από το ΕΝΕΚ (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα)  και άλλες πατριωτικές φωνές, έμοιαζε να είναι ο εκφραστής μιας νέας πολιτικής εποχής με εθνικό  προσανατολισμό χωρίς ωστόσο να εκτρέπεται προς τα άκρα. 


Το δίλλημα ωστόσο που τέθηκε ήταν εντελώς διαφορετικό.  Μνημονιακή ή αντιμνημονιακή  πολιτική και δυστυχώς  η ανάγνωση που έκαναν και οι δυο, δεν ήταν η σωστή.  Η μετακίνηση τους  προς την ΝΔ  πέρα από ανατρεπτική για εμένα προσωπικά  ήταν  απογοητευτική όπως νομίζω και για πολλούς συμμαχητές.  


Είναι η σημειολογία του γεγονότος και ειδικά για τον κ. Βορίδη  θεωρώ ότι ήταν ένας υφέρπων φόβος που  υπήρξε πριν από την πραγματοποίηση μιας ιστορικής κίνησης. Αντί να τολμήσουν και να διεκδικήσουν ηγετικές θέσεις με ηρωική στάση, στην  πολιτική  ιστορία της Ελλάδας, δημιουργώντας το καινούργιο που όλοι περιμέναμε, συμβιβάστηκαν με μια απλή μεταγραφή σε μια γερασμένη και υπό διάλυση ομάδα.  


Θεωρώ ότι και οι πολίτες θα απορρίψουν αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου