Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τριπλό σχήμα κατά του καρκίνου του μαστού



Τριπλό σχήμα κατά του καρκίνου του μαστού




Παράταση της συνολικής επιβίωσης κατά 15,7 μήνες προσδίδει σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού ο συνδυασμός της περτουζουμάμπης με την τραστουζουμάμπη και τη δοσεταξέλη. Σύμφωνα με τη μελέτη φάσης ΙΙΙ Cleopatra, η προσθήκη της περτουζουμάμπης στο θεραπευτικό σχήμα ήταν ευεργετική σε ασθενείς με HER2-θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού, οι οποίες δεν είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία.



Η μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO) και έδειξε ότι με το τριπλό αυτό σχήμα η διάμεση συνολική επιβίωση των ασθενών ανήλθε σε 56,5 μήνες, έναντι 40,8 μηνών με το σχήμα τραστουζουμάμπη - δοσεταξέλη.



Η προσθήκη της περτουζουμάμπης οδήγησε στη μεγαλύτερη επιβίωση που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε κλινική μελέτη σε ασθενείς με HER2-θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού, ενώ η διάμεση επιβίωση των σχεδόν πέντε ετών για τους ασθενείς που έλαβαν το τριπλό σχήμα είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο σπάνια παρατηρείται σε κλινικές μελέτες στον προχωρημένο καρκίνο.



Η περτουζουμάμπη σε συνδυασμό με τραστουζουμάμπη και δοσεταξέλη είναι εγκεκριμένη στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση για ασθενείς που δεν έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία για τον HER2-θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Επιπλέον, η περτουζουμάμπη είναι διαθέσιμη και για τις ελληνίδες ασθενείς από τον Μάρτιο του 2014.





http://www.tovima.gr/health-fitness/article/?aid=638146









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου