Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ (Σ.Α.Α.Π.Π.)








Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





 ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ (Σ.Α.Α.Π.Π.)


ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ


πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ





Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Άγιου Παντελεήμονα, προστάτη των Αρτοποιών, η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία πρ. Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο, παρέστη στην Αρτοκλασία την οποία διοργάνωσε η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων (Σ.Α.Α.Π.Π.), στην εκκλησία του Αγ. Σώστη στη Λ. Συγγρού. Ακολούθησε δεξίωση σε παρακείμενο ξενοδοχείο στην διάρκεια της οποίας συνομίλησε με επιχειρηματίες κατασκευαστές και εκπροσώπους φορέων του κλάδου της Βιοτεχνικής Αρτοποιείας.





Μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν αιτήματα επαγγελματιών και κατασκευαστών μηχανημάτων του κλάδου, με τα οποία ζητούν την στήριξη του πολιτικού κόσμου ώστε να:


1.   αναδειχθεί η κατασκευαστική ικανότητα των ελληνικών βιομηχανιών και των προϊόντων τους, στηρίζοντας την παρουσία τους σε διεθνείς εκθέσεις 


2.      θεσμοθετηθεί η προστασία των ελληνικών προϊόντων, έναντι  αυτών που εισάγονται από χώρες εκτός Ευρωπαικής Ένωσης όπως Τουρκία και Κίνα, θέτοντας κριτήρια ποιότητας, κατασκευής και ασφάλειας, καθώς επίσης και με αυξημένους δασμούς,


3.  τονωθεί η ρευστότητα μέσω επενδυτικών προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, με αύξηση των ρυθμών απορρόφησης χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών επενδύσεων μέχω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).





Σε σύντομο χαιρετισμό της η κα Αρβανίτη–Πρεβεζάνου Ευγενία, ευχαρίστησε για την πρόσκληση τα μέλη του Δ.Σ. και  τον πρόεδρο της Σ.Α.Α.Π.Π., κ. Παναγιώτη Σαχινίδη και συνεχάρη την προσφορά του κλάδου των Αρτοποιών στην βασική διατροφή της ελληνικής οικογένειας. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

- «Στην άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, εντάχθηκε, το 2010 η Μεσογειακή Διατροφή, η οποία στηρίζεται στο ελαιόλαδο, το κρασί και φυσικά το ψωμί. Το ψωμί στο οποίο χρόνια τώρα κάποιοι πιέζουν κάνοντας «ψωμο-πολιτική» εις βάρος των πολιτών, και πρέπει να σταματήσει.»  





Ευελπιστώντας ότι θα αποφευχθούν πιθανές αυξήσεις στις πρώτες ύλες διότι γνωρίζει την καλή διάθεση των αρτοποιών να μην μετακυλιστούν στους καταναλωτές,  ανέφερε την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων  στις προσπάθειες ανάπτυξης του κλάδου.





Α.Π.Ε./27-7-2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου