Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σχέδιο του UNEP για μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος

υιοθέτησε το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).Ειδικότερα, το UNEP, που εδρεύει στο Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των αεροπορικών ταξιδιών, της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και της χρήσης χαρτιού.
Για την περίοδο 2010 – 2012, το UNEP δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 3% σε ετήσια βάση, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009. Το μεγαλύτερο μέρος των ρύπων που εκπέμπει το UNEΡ οφείλεται στα αεροπορικά ταξίδια των εργαζομένων του τα οποία, βάσει της νέας στρατηγικής, θα μειωθούν κατά 3% ετησίως.
Τα περισσότερα ταξίδια θα γίνονται με τρένο, ενώ το UNEP θα επενδύσει περισσότερο στις νέες τεχνολογίες για τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων.
Σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με υπηρεσίες και εργαλεία για on line επικοινωνία, ενώ μέσω του υπολογιστή τους θα μπορούν να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις.
Πέρα από τα οφέλη για το περιβάλλον, τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν το UNEP να εξοικονομήσει περίπου 800.000 δολάρια τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου