Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ένα πρότυπο πρόγραμμα εθελοντικών αναδασωτικών εργασιών στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας διοργανώνουν ο ΣΚΑΙ με τον Φορέα Διαχείρισης και το Δασαρχείο Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τη Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής και το Παρατηρητήριο Πάρνηθα ( ΣΚΑΙ- WWF Ελλάς).



Οι εθελοντικές αναδασωτικές εργασίες θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2011. Τους μήνες Νοέμβριο – Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν σπορές και φυτεύσεις κεφαλληνιακής ελάτης. Τους μήνες Μάρτιο– Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν περιποιήσεις φυτωρίων κεφαλληνιακής ελάτης και μαύρης πεύκης που φυτεύτηκαν προηγούμενες χρονιές.

Οι εργασίες ενδέχεται να παραταθούν, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις αναδασωτικές εργασίες μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση –δήλωση που θα βρουν στην ιστοσελίδα

http://parnitha.wwf.gr/Registration.aspx.

Οι εθελοντές που θα συνεισφέρουν εθελοντική εργασία θα πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης. Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνει με δύο τρόπους, σε εξ αποστάσεως σεμινάριο (e-learning) ή σε επιμορφωτικό σεμινάριο σε αίθουσα στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η πρακτική εξάσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Πάρνηθα τις ημέρες των εργασιών.

Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις αναδασωτικές εργασίες θα πρέπει να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα parnitha.wwf.gr ή το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540, 2102445226.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου