Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Για χάρη των πουλιών έσβησαν τα φώτα σε ουρανοξύστες της ΝΥ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 90.000 πουλιά κάθε χρόνο σκοτώνονται στη πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των υψηλών γυάλινων και φωτισμένων κτιρίων.

Ένα μεγάλος αριθμός των ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης θα σβήνουν τα φώτα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προστατεύσουν τα αποδημητικά πουλιά που χτυπούν στις κορυφές τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το πρόγραμμα «lights out» της περιβαλλοντικής οργάνωσης NYC Audubon, θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Νοεμβρίου, όταν τα αποδημητικά πουλιά έχουν ολοκληρώσει τις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 90.000 πουλιά κάθε χρόνο σκοτώνονται στη πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των υψηλών γυάλινων και φωτισμένων κτιρίων.
Τα υψηλά φωτισμένα κτίρια της Ν. Υόρκης αποπροσανατολίζουν τη νύχτα τα αποδημητικά πουλιά, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση NYC Audubon. Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης ζητούν από τους ενοίκους των ουρανοξυστών να σβήνουν τα φώτα μέσα στα σπίτια τους, ιδίως μετά τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αφορούν στον Καναδά, «κάθε χρόνο σκοτώνονται στη Βόρεια Αμερική από την πρόσκρουση σε κτίρια περισσότερα πουλιά από εκείνα που χάθηκαν ύστερα από το ναυτικό ατύχημα του Exxon Valdez, όπου σκοτώθηκαν 250.000 πουλιά», ενώ, σύμφωνα με έρευνα του Field Museum του Σικάγο, όταν τα φώτα σβήνουν καταγράφεται μείωση στους θανάτους των πτηνών που αγγίζει το 83%.

ΠΗΓΗ :http://blog.kapsimo.net/2010/09/ta-poulia-sbhnoun-ta-fwta-stous-ourano3ystes-ths-n-yorkhs/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου