Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Oι περισσότεροι, εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ο.Δ. είναι κάτοικοι Δήμου Μαρκοπούλου και αρκετοί εκπαιδευμένοι ομαδάρχες εθελοντικών ομάδων. Πρόσφεραν την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου, από 22 Απριλίου.
Τη 19η Ιουνίου, αποστείλαμε συμπληρωμένες αιτήσεις, οι οποίες μας είχαν χορηγηθεί από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, και με το αίτημα για χορήγηση διακριτικών σημάτων και ταυτοτήτων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Δυστυχώς, στα παραπάνω αιτήματα μας, δεν υπήρξε συγκεκριμένη ανταπόκριση. Παρέμεινε επίσης άκαρπη και η συνάντηση της 14-7-2008 που έγινε μεταξύ εθελοντών της Μ.Ο.Δ. και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, στο Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Πόρτο Ράφτη.
Τη Δευτέρα 28-7-2008, η Συντονιστική Επιτροπή της Μ.Ο.Δ. για να συντονίσει τη προσφορά της σε εθελοντές σε κατάσταση έκτακτου κινδύνου του τόπου μας, κατέθεσε επίσημη αίτηση πληροφόρησης, για την «εκτίμηση της τρωτότητας της περιοχής του Δήμου Μαρκοπούλου. Αιτήθηκε επίσης, να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος για την προστασία πυρκαγιών στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου καθώς και στο χώρο των λατομείων, Θέλησε επίσης, να ενημερωθεί για το «Μνημόνιο ενεργειών», «Σχέδιο Δράσης» και «Κινητοποίησης Εθελοντικών Ομάδων»

Με την πυρκαγιά της 1ης Αυγούστου όλοι διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε οργανωμένη προετοιμασία από πλευράς Δήμου Μαρκοπούλου, σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας που αφορούν την προστασία της ζωής, της υγείας της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος των κατοίκων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου