Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

27 Μαίου 2008 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ο σύγχρονος άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στη Μεσογειακή Ομάδα Δράσης συμμετέχουν εθελοντές που θεωρούν καθήκον τους την προσφορά σε ένα σκοπό υποστηρίζουν με την δράση τους, τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.Για αυτό το λόγο εκπαιδεύονται και είναι πάντα παρόντες όπου χρειαστεί!
Ο πύραρχος Αναστάσιος Βλάχος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής ανάμεσα σε εθελοντές της Μεσογειακής Ομάδας Δράσης και πυροσβέστες.

Διασκέδαση στο πνεύμα της παρέας, που την ενώνει ο κοινός στόχος.

Η αγάπη για τον τόπο μας, η προστασία του περιβάλλοντος και η ευθύνη μέσα από ενεργή συμμετοχή.


Ο Εθελοντής συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου!

ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

9 Μαίου 2008

Δυστυχώς το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο έρχεται πολύ αργά, όταν έχει πια διαμορφωθεί μη βιώσιμη κατάσταση στη χώρα. Πρωταρχικός σκοπός του έπρεπε να είναι:

* η Περιβαλλοντική Αποκατάσταση, και δη των καταστραφέντων δασικών και φυσικών οικοσυστημάτων, των υδατικών και παρακτίων συστημάτων,

* η οριοθεσία της γεωργικής γης και

* η ανάκτηση του σφραγισμένου εδάφους.
Επιβάλλεται, επίσης:
η μετεγκατάσταση της βαριάς βιομηχανίας, που έχει καταστρέψει πολύτιμους κόλπους, όπως ιδίως της Ελευσίνος, τον Παγασητικό και τον Θερμαϊκό,
η αποκατάσταση του Φαληρικού Όρμου και
η ανάπλαση του κατεστραμμένου αστικού περιβάλλοντος των μεγάλων πόλεων.
Τίποτε όμως απ’ αυτά δεν προβλέπεται στο Σχέδιο, που νομιμοποιεί απλώς την άγρια ανάπτυξη του παρελθόντος, την οποία και συνεχίζει. Συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί με κανένα τρόπο βιώσιμο χωροταξικό σχέδιο, όπως επιβάλλει ο θεμελιώδης κανών της βιωσιμότητος, ισχύων τόσο στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όσο και στο Σύνταγμα της Χώρας.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 6 - 9 μ.μ.

στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών του Λαϊκού Πανεπιστημίου της Εταιρείας των Φίλων του Λαού

Ευριπίδου 12, Αθήνα
Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να μετάσχουν με εισηγήσεις για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας.

Συνδιοργάνωση:
Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων
Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
Καλλιδρομίου 30 & Ζωοδόχου Πηγής
Τ.Κ. 11473 Εξάρχεια ΑΘΗΝΑ
Τηλ./fax:: 210 38 23 850

Ιστοσελίδα: http://www.environ-sustain.gr/main.htm#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου