Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

26 έως 28 Ιανουαρίου 2024: Landscape Exhibition

Δείτε τις φωτογραφίες μου που συμμετέχουν  στην Landscape Exhibition  
που διοργανώνει το Calderoneσε συνεργασία με Αgo Used by Petros Agopian
16 φωτογράφοι - 
80 φωτογραφίες
θα εκτεθούν για 3 μέρες, από 26 έως 28 Ιανουαρίου 2024
στο φουαγιέ του CalderoneΜελενίκου 31, Αθήνα, (5 λεπτά από το μετρό Κεραμεικός)
H έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από ώρα 18.00 έως 22.00.
H έκθεση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και οι νικητήριες φωτογραφίες θα επιλεγούν με ψηφοφορία του κοινού κατά την διάρκεια της έκθεσης συμπληρώνοντας μια φόρμα και σε διάστημα μιας εβδομάδας με το πέρας της έκθεσης θα ανακοινωθούν οι νικητές.

Την έκθεση διοργανώνει τo Calderoneσε συνεργασία με Αgo Used by Petros Agopian περισσότερα στο https://www.facebook.com/events/1090869872050788?ref=newsfeed


Φωτογραφία τοπίου- landscape photography
Με τον όρο φωτογραφία τοπίου (landscape photography) εννοούμε μια εικόνα που ενσαρκώνει το πνεύμα του εξωτερικού. Έχει την αίσθηση ότι είσαι εκεί για να δεις κάτι. Είναι η τέχνη της αποτύπωσης εικόνων του φυσικού ή του διαμορφωμένου τοπίου, με τρόπο που έχει σκοπό να μεταφέρει τον θεατή στην τοποθεσία. Ενώ η φωτογραφία τοπίου συνήθως συνδυάζεται με τη φωτογραφία φύσης, ένα αστικό τοπίο μπορεί επίσης να θεωρηθεί landscape.
Οι φωτογράφοι τοπίων επιδιώκουν να απαθανατίσουν τα μέρη που τους εμπνέουν ακριβώς όπως είναι. Με γνώμονα την ακριβή αποτύπωση του θέματος, αναλύουν δεδομένα όπως ο καιρός, το φως, οι σκιές, το κάδρο, φωτομετρούν, παίρνουν μέσους όρους και δημιουργούν την εικόνα που έχουν στο μυαλό τους, μετρώντας όλους τους παράγοντες, δεν προσπαθούν να βελτιώνουν τη σκηνή αλλά να την αναδείξουν φυσικά χωρίς να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου