Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ: Απόσπασμα από ΣΥΝΕΝΤΤΕΥΞΗ ΜΟΥ στον νεαρό δημοσιογράφο ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗ




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗ



Όταν δημιουργήθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μεταξύ άλλων εξηγούσα:

...."Η πληροφορία όμως για την ανάγκη ενός ανεξάρτητου εθνικού κινήματος, μεταδιδόταν από παντού, ειδικά μέσω blogs και νέων τεχνολογιών. Γνωρίζω ότι πολλοί είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν ένα επαναστατικό πατριωτικό κάλεσμα για αντίσταση και επανάσταση.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ- Σχετικά με το κόμμα του κ.Καμμένου??

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ:Υπάρχει ανάγκη για σταθερό ιδεολογικό υπόβαθρο και στη σημερινή κρίσιμη εποχή, η πατριωτική προσέγγιση για την επιβίωση του Ελληνικού λαού και ότι αυτό συνεπάγεται είναι η ορθή πολιτική επιλογή. Όπως άλλωστε και σε κάθε είδους σχέση, πρέπει να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο ώστε να μην ξανακοιτάξεις πίσω. Πρέπει να προχωρήσουμε. Εγώ χαιρετίζω τους Ανεξάρτητους, στη ψυχή, Ελληνες.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:-"Η ανεργία, η φτώχεια και η πείνα δεν διακρίνουν αριστερά ή δεξιά" διάβασα στις αναρτήσεις σας στο FaceBook. Ταυτόχρονα καλέσατε το λαό να παραστεί στην ομιλία του Μανώλη Γλέζου την 25η Μαρτίου στο Δήμο Μαρκοπούλου όπου έγινε επίτιμος δημότης. Αυτά είναι καλέσματα για εθνική ενότητα;



ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ: Την 25η Μαρτίου μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω και να μοιραστώ ιδέες και απόψεις στο γεύμα που ακολούθησε με την ιστορική προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου. Σε αρκετές από τις απόψεις του, συμφώνησα μαζί του, όπως ότι «Με την επανάσταση του 1821 εξασφαλίσαμε την ελευθερίας μας. Όταν με το πρώτο δάνειο που πήραμε από την Αγγλία το 1824, χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία.» Τι να πω δηλαδή είναι «αριστερός» άρα ότι και να πει εγώ θα διαφωνώ γιατί κατατάσσω τον εαυτό μου στην δεξιά; Όχι βέβαια! Δεν ευσταθεί, δεν είναι λογικό, δεν είναι καν ορθολογιστικό. Οι ιδέες και τα οράματα δεν έχουν γεωγραφικό προσανατολισμό. Είναι λανθασμένο να θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθούμε συμπεριφορές που ταυτίζονται στις ιδεολογίες του αριστερά ή δεξιά. Το ερώτημα στην πολιτική το οποίο κυριαρχεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το πώς μπορεί να εκφραστεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη και μάλιστα για την Ελλάδα «νέο-μεταπολιτευτική» εποχή.

Προτείνω ενότητα και σύμπνοια μέσα από κοινή πολιτική στόχευση. Πολιτική συναντίληψη.

Όταν παίζεις μπάλα εξω δεν είσαι Παναθηναϊκός ή Ολυμπιάκος. Παίρνεις τους καλύτερους από παντού και συνθέτεις Εθνική Ελλαδος!!!!

Μην ξεχνάμε ότι η τέχνη της πολιτικής είναι αυτή που πρέπει να ασκείται από τον πολιτικό όχι για να ξεγελάσει αλλά για να συνθέσει, να συνδυάσει και να αποδώσει το καλύτερο ιδεολογικό, θεσμικό και πρακτικό αποτέλεσμα, υπέρ της πόλης, υπέρ του πολίτη γεννώντας πολιτισμό. Υπάρχει ανάγκη για μια ρεαλιστική πολιτική οπτική και δυναμικές ενέργειες για άμεση ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-Διάβασα ακόμα στη σελίδα σας "πρώτη φορά τον συγχωρώ το προδότη, δεύτερη τον ανέχομαι, τρίτη όμως στέκομαι απέναντι". Να υποθέσω ότι τώρα βρίσκεστε στο τρίτο βήμα;



ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ: Θεωρώ ότι είμαι πρωτίστως πολίτης, όχι πολιτικός.Το ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ είναι ίσως το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν όλοι καταρχήν οι πολιτικοί και εν συνεχεία εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Μέσα από την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική παραιτηθήκαμε αμετάκλητα και άνευ ορών από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας που απολαμβάνει ένα ελεύθερο κράτος. Ο τρόπος ζωής στην ελληνική κοινωνία καταρρέει διότι στεκόταν σε σαθρά θεμέλια με διεφθαρμένες πρακτικές και πελατειακές σχέσεις. Για ότι ζούμε αυτή τη στιγμή είμαστε και εμείς υπεύθυνοι και η "ανεμελιά" μας. Να σταθούμε «Απέναντι στον εαυτό μας και στις πράξεις μας», όπως ακριβώς κοιτάζουμε τον εαυτό μας μπροστά στον καθρέφτη μας και να καταλογίσουμε τις ευθύνες μας



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ- Το 2008, είχατε διακριθεί ως «ενεργός πολίτης» με μεγάλη γκάμα εθελοντικών δραστηριοτήτων. Θέλετε να μας μιλήσετε για κάποιες από αυτές; Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το κίνημα με το κοινωνικό νόμισμα. Στο Κέντρο Μελέτης και Τεκμηρίωσης Κοινωνικού Νομίσματος-ΟΒΟΛΟΣ, όπου έχω τη θέση της αντιπροέδρου,

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ: Εμπνευστήκαμε ένα εναλλακτικό νόμισμα που δεν επηρεαζεται από τις ανατιμήσεις του επίσημου νομίσματος και μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.Ο ''οβολός" είναι ένα ανταλλαξιμο κοινωνικό νόμισμα που μπόρεί να χρησιμοποιηθεί σε τοπικο επίπεδο. Δεν στρέφεται κατα του ευρώ και μπορεί να δώσει λύση.



Είμαστε Έλληνες και σε εποχές κρίσης η ελληνική κοινωνία έχει μία παράδοση στις συμπεριφορές αυτενέργειας και στην ανάπτυξη δομών αλληλοβοήθειας, με λίγα λόγια στο «φιλότιμο»…. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη από τις τελευταίες δράσεις που γίνονται με τους συνεργάτες μου και πολλούς εθελοντές, είτε πρόκειται για κοινωνικό νόμισμα είτε για βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, ανακύκλωση, προληπτική υγιεινή ή πολιτική προστασία. Όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά είναι καταδικασμένος να διοικείται απο κατώτερους.



Οργανωνόμαστε σαν κοινωνία και αντιστεκόμαστε. Δημιουργούμε, την κοινωνία που θέλουμε να ζούμε. Ο αγώνας ενάντια στην οικονομική κατοχή είναι πρέπει να γίνει όλους ανεξαιρέτως, δημιουργώντας μια δυνατή κοινωνία πολιτών, ή ακόμα ορθότερα την Κοινωνία των Ελλήνων.

http://tzennh.blogspot.gr/2012/04/29-2012.html

http://www.evgenia.gr/#!about2/coem

http://obourlotieris.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου