Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

οι αγορές δεν χαίρονται με τις πολιτικές εξελίξεις, δεν πρέπει όμως να αποφασίζουν αυτές..........



Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα»


Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα»


«Η Ελλάδα πρέπει να δείξει δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις, αυτό ήταν το μήνυμά μου στις ελληνικές αρχές», ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αθήνα.


Ο Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται υπό αίρεση η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.


“Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα”, σημείωσε και υποστήριξε πως χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα θα κατέρρεε με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.


«Γνωρίζω πως η κρίση έχει κόστος όμως δεν φταίει η Ευρώπη γι' αυτό, αντίθετα βοήθησε», είπε ακόμα ο Πιερ Μοσκοβισί.


«Υπάρχει πρόοδος, όμως χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια. Η προσέγγισή μας είναι φιλική, μα... αποφασιστική».


Όπως είπε δεν είναι ικανοποιημένος από τον ρυθμό απασχόλησης. Είναι κοινωνικά απαράδεκτος, τόνισε χαρακτηριστικά. Όμως, είπε ότι στη χώρα γίνονται


μεγάλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και εκτίμησε πως ο στόχος για ανάπτυξη 2,9% είναι εφικτός.


Ακόμα, ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως θα υπάρξει τεχνική επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας για δύο μήνες.


«Δεν χρειάζεται να δραματοποιούμε την κατάσταση. Αν επιτύχουμε να τελειώσουμε έως τα τέλη Φεβρουαρίου, η τρόικα θα αποχωρήσει από την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Γάλλος επίτροπος.


Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η task force είναι αυτή που πλέον θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο και στο επόμενο στάδιο θα λάβει υπό την ευθύνη της την τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα.


«Το μήνυμά μου προς τον ελληνικό λαό είναι πως οι θυσίες σας πιάνουν τόπο». Ο Π. Μοσκοβισί διαβεβαίωσε πως πρόθεσή του είναι η παροχή υποστήριξης στην Ελλάδα και δήλωσε πως θα επιστρέψει στην Αθήνα τη νέα χρονιά.


Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος για τα εσωτερικά της πολιτικής ζωής στη χώρα. «Είμαι εδώ για μια και μόνο δουλειά: για την αποκατάσταση της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, περί bank run που τάραξαν τα νερά, απάντησε: «Αυτό που ξέρω είναι πως οι αγορές δεν χαίρονται με τις πολιτικές εξελίξεις, δεν πρέπει όμως να αποφασίζουν αυτές».




http://www.kontranews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου