Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

30 Νοεμβρίου 2014 _ Παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ιερά Μνήμη του Αγίου Ανδρέα Πολιούχου και Προστάτη των Πατρών







Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Παρουσία στιςεορταστικές εκδηλώσεις για την

Ιερά Μνήμη του Αγίου Ανδρέα Πολιούχου και Προστάτη των Πατρών της κα
ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο)


 




Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία τ. Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, παρέστη στον φετινό λαμπρό και μεγαλειώδη εορτασμό για την Ιερά Μνήμη του Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου, Πολιούχου και Προστάτη των Πατρών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν με ξεχωριστή λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, στον μεγαλοπρεπή ΙερόΝαό του ΑγίουΑνδρέα Πατρών,ένα εκ των μεγαλυτέρων Ναών της Ορθοδοξίας.




Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. Ἀλέξανδρος, ἐνῶ συλλειτούργησαν οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ. Ἀμβρόσιος Ναυπάκτουκαί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἰερόθεος, Βρεσθένης κ.Θεόκλητος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος,Ἱερισσού, Ἁγίου Ὂρους καί Ἀρδαμερίου κ.Θεόκλητος, Πατρῶν κ. Χρυσόστομος και ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρύσανθος.




Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις πέραν των επίσημων παρέστησαν ακόμη αντιπροσωπεία του ιδρύματος«Ἂγιος Ἀπόστολος Ἀνδρέας τῆς Μόσχας» από τη ομόδοξη χώρα της Ρωσίας, με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρο των σιδηροδρόμων της Ρωσίας, καθώς και αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Σερβίας.




Μετά την Δοξολογία ακλούθησε ἡ μεγαλειώδης Λιτανεία της αγίας Κάρας και της Ἱερᾶς Εικόνος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, οι οποίες ήταν περίτεχνα στολισμένες με άνθινες συνθέσεις. Η Τιμία Κάρα όπως αρμόζει στο τελετουργικό της περίστασης και της εορτής ήταν τοποθετημένη σε στρατιωτικό τζιπ αυτοκίνητο.

Επίσης λιτανεύτηκε και θήκη όπου φυλάσσεται το δάχτυλο του Αγίου Ανδρέου, που κρατούσε στη διάρκεια της πομπής ο ηγούμενος της μονής Ομπλού,αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης.




Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των μουσικών που παιάνιζαν καθόλη την διάρκεια της λιτανείας,με την Φιλαρμονική μπάντα της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου «Διονύσιος Σολωμός», να κλέβει την παράσταση και μαζί το ίδιο καλές οι μπάντες της Αστυνομίας και της Αεροπορίας.

Δοθείσης ευκαιρίας η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, δήλωσε:

- «Η ολοένα αυξανόμενα έντονη ανάγκη του κόσμου να προσευχηθεί και να λάβει ευλογία και δύναμη για τις κρίσιμες ώρες που ζούμε, φαίνεται στους χιλιάδες πιστούς της Ορθοδοξίας. Αυτή η πίστη, πρέπει να καθοδηγεί και να απαιτεί από τους πολιτικούς ταγούς να συντρέξουν, όπως ο Πρωτόκλητος Απόστολος, Άγιος Ανδρέας, ακόμα και να μαρτυρήσουν υπέρ του λαού, για να υπάρξει ελπίδα!»
































Στιγμιότυπο με την Φιλαρμονική μπάντα της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου «Διονύσιος Σολωμός»

Α.Π.Ε./1-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου