Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ξεπεράσαμε τα όρια και πιάσαμε τα περιθώρια…

Δυστυχώς, συνεχή κρούσματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, γίνονται γνωστά αυτό τον καιρό, προκαλώντας μεγάλο σοκ στους γονείς, αλλά και στην κοινωνία γενικά.
Τέτοια κρούσματα υπήρξαν και στην τοπική κοινωνία σε Μενίδι και Μαρκόπουλο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περίπτωση του Μαρκόπουλου, ο παιδεραστής ήταν θείος της μικρής και κακοποιούσε το κοριτσάκι για τρία χρόνια!!! Από την ηλικία των 6 ετών!!!!!Ο παιδεραστής με συντονισμένες ενέργειες πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, από την μάνα της μικρής και αδελφή του, την στιγμή που είχε αρχίσει να θωπεύει το παιδί.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η επαφή του θείου και παιδόφιλου με το παιδί, γίνονταν για να το βοηθήσει στα σχολικά μαθήματα του, ενώ οι γονείς βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια της οικίας.
Ποιος γονιός άλλωστε θα περίμενε από το ίδιο του το αίμα – αδελφό του να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, ικανοποιώντας τις ανώμαλες ορέξεις του πάνω στην ανίψια του, μάλιστα τονίζοντας της, ότι αν το μαρτυρούσε θα έκανε το ίδιο και στην μικρότερη αδελφούλα της, κάνοντας με αυτό τον τρόπο ψυχολογικό πόλεμο στο κοριτσάκι, για να μην τον μαρτυρήσει.
Οι γονείς παρατήρησαν ότι το παιδί τους για αρκετό διάστημα είχε κλειστεί περιέργως στον εαυτό του, ενώ δάγκωνε συνέχεια τα χειλάκια του, μέχρι που τα μάτωνε.
Έτσι προσπάθησαν να ανακαλύψουν γιατί το παιδί τους έχει αυτή την συμπεριφορά.
Μετά από συζητήσεις και πιέσεις να τους αποκαλύψει τι συμβαίνει, το κοριτσάκι μαρτύρησε την τραυματική εμπειρία της κακοποίησης που δεχόταν για τρία χρόνια από τον θείο της.
Η σύλληψη του 58 παιδεραστή, ήταν πλέον θέμα συντονισμού αστυνομίας και γονέων, που έγινε σύντομα μετά από ανύποπτη επίσκεψη του δράστη στην οικία του θύματος, για να το βοηθήσει όπως πάντα στα μαθήματα του.

Αυτά ως προς το συμβάν, όπως τα πληροφορηθήκαμε από τον τύπο.

Δυστυχώς η ανέμελη αποχή πέρασε ανεπίστρεπτα, στην σημερινή εποχή πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στους κινδύνους που διατρέχουμε, αλλά πολύ περισσότερο να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που διατρέχουν τα νεώτερα μέλη των οικογενειών μας, που εκ των πραγμάτων αλλά νομίζω σε μικρό βαθμό ακόμα, μπορεί να πηγάζουν και από το συγγενικό μας περιβάλλον.
Τα παιδιά και τα μάτια μας, αυτά είναι η ζωή μας, γι αυτά ζούμε και πρέπει να τα προστατεύουμε συνεχώς.
Οι κίνδυνοι μπορεί να βρίσκονται παντού, αφού καραδοκούν να τα βρουν από παιδεραστές μέχρι έμποροι ναρκωτικών. Πολλές οι παγίδες κάτι που σημαίνει ότι είναι και πολλοί αυτοί που τις τοποθετούν.
Σίγουρα και το φωνάζουν όλοι οι ειδικοί, είναι ότι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν την αγάπη σας προς αυτά, να αισθάνονται ότι βρίσκεστε κοντά τους, ώστε να μπορούν να σας εμπιστευτούν, μεταφέροντας σας τι τους συμβαίνει χωρίς ενδοιασμούς.
Συζητήσεις σχετικές μπορούμε να κάνουμε πολλές, καθώς και άλλες τόσες εκτιμήσεις, αλλά πόσο αλήθεια βοηθάνε πραγματικά, αφού δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί του θέματος.
Μία πρώτη χρήσιμη ματιά μπορείτε να δείτε εδώ, σχετικά με την Κακοποίηση του παιδιού.
Θα σας προτείνουμε λοιπόν και μερικούς χρήσιμους ιστότοπους, όπως η:
· Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης
· Κέντρο Πληροφόρησης για την Ψυχική Υγεία Παιδιού Εφήβου

ΠΗΓΗ http://www.an-attiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου