Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

KAΛΗ ΑΡΧΗ (8-1-2008)

Σε έναν αβέβαιο κόσμο, η διαχείριση του κινδύνου δεν είναι αποκλειστικό καθήκον ενός μόνο φορέα, αλλά το αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης πολλών φορέων, που ο καθένας τους έχει συγκεκριμένο ρόλο στο πλέγμα των σύνθετων ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 16.15, ξεκίνησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ενηλίκων


«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ»


Η Πρόσκληση αφορούσε άτομα που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους ώστε να προσφέρουν εθελοντικά σε ότι χρειαστεί, αφού αποκτούσαν μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, γνώσεις, ικανότητες και στάσεις σε θέματα:
1.- Διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων (λήψης αποφάσεων, διαχείρισης πληροφοριών, ομαδοσυνεργατική δράση και επικοινωνία σε διαχείρισης κινδύνων, κρίσεων, καταστροφών και πανικού) καθώς και Άρση Επικινδυνότητας
2.- Πυρκαγιών (μέσα καταστολής, μέθοδοι αντιμετώπισης, καθήκοντα εθελοντών, διαδικασία διάσωσης μέσα από τη διενέργεια ασκήσεων).
3.- Σεισμών (λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, αξιολόγηση χώρων καταφυγής, διαδικασίες διάσωσης και αποτελεσματικής αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων).
4.- Πρώτων βοηθειών (εγκαύματα, δηλητηριάσεις, επιδημίες και γενικότερα ενημέρωση για τους τρόπους παροχής βοήθειας σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά).
5.- Οργάνωσης και λειτουργίας εθελοντικών ομάδων σε καταστάσεις κρίσεων και εκτάκτων αναγκών, Οργάνωση - Διαχείριση καταυλισμών και ψυχοκοινωνική στήριξη πληγέντων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νόμο 3369/6-7-2005.


ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου