Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΕΥΑΘΛΟΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/4/2012







 Mε τους εκπαιδευτές του Αρχαίου Ελληνικού Παγκρατίου κύριοι Ευάγγελος Γιαννακάκης, 


Νικόλαος Μπουμπανάς, Σταύρος Ορφανός και Θεόδωρος Κεφάλας




 Με τον Σταύρο Ορφανό και Ευάγγελο Γιαννακάκη 




Mε τον Δάσκαλο και Αρχηγό Εκπαιδευτή του Αρχαίου Ελληνικού Παγκρατίου κ. Πολυνίκη Τριγάζη





Η Παγκρήτιος Ένωση, το Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 βράβευσε για την προσφορά του για την διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Παγκρατίου (Ευάθλου Παγκρατίου) σε όλο τον κόσμο, τον Δάσκαλο και Αρχηγό Εκπαιδευτή του Αρχαίου Ελληνικού Παγκρατίου κ. Πολυνίκη Τριγάζη. Βραβεύτηκαν επίσης για την προσφορά τους οι Εκπαιδευτές του Αρχαίου Ελληνικού Παγκρατίου κύριοι Ευάγγελος Γιαννακάκης, Νικόλαος Μπουμπανάς, Σταύρος Ορφανός και Θεόδωρος Κεφάλας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κρητική Εστία που αποτελεί την έδρα του Πνευματικού ιδρύματος της Παγκρητίου Ενώσεως στην Αθήνα.


Την βράβευση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρητιας Ένωσης κ. Ζαχαρίας Καμπουράκης, ο πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Σαλβαράκης Χαράλαμπος και πλήθος κόσμου, ο βουλευτής της Ν.Δ και πρώην υπουργός κ. Άρης Σπηλιοτόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Ιωάννης Πατούλης, η βουλευτής της Ν.Δ και αντιδήμαρχος του Δήμου Βάρης- Κορωπίου κα Γεωργία Μαρτίνου και η βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρτο Ράφτη κα Αρβανίτη-Πρεβεζάνου Ευγενία.


Το Παγκράτιο το αρχαιότερο άθλημα πολεμικών-μαχητικών τεχνών στον κόσμο είναι συνδυασμός πάλης και πυγμών-λακτισμάτων. Δημιουργήθηκε στον Ελλαδικό χώρο και η αρχαιότερη εικόνα που υπάρχει με παγκρατιαστικές κινήσεις ανήκει σε ρυτό το οποίο χρονολογείται το 17ο με 16ο αιώνα π.χ. Το ρητό αυτό βρέθηκε στην Αγία Τριάδα της Κρήτης, γεγονός που καταμαρτυρά την ύπαρξη του Παγκρατίου και στην Μινωική αρχαία αυτή περιοχή. Ξεκίνησε ως καθαρά πολεμικό αγώνισμα και εισήχθη ως Ολυμπιακό αγώνισμα το 648 π.χ. στην 33η Ολυμπιάδα, και μάλιστα θεωρούνταν "των εν Ολυμπία το κάλλιστο" (το καλύτερο στην Ολυμπία) σύμφωνα με τον Φιλόστρατο.


Το παγκράτιο λοιπόν είναι μια αρχαία Ελληνική πολεμική τέχνη που προσπαθεί να καλλιεργήσει το πνεύμα σε συνδυασμό με την αρμονική διάπλαση του σώματος, ΠΑΝ + ΚΡΑΤΟΣ σημαίνει αυτός που έχει την απόλυτη εξουσία δηλαδή "ό τα πάντα κρατών".


Αισθανόμαστε περήφανοι και είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πόρτο Ράφτη του οποίου δύο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τιμήθηκαν σε αυτήν την ιδιαίτερα επίσημη τελετή.



Ορφανός Σταύρος

Μέλος του Δ.Σ

Εκπαιδευτής Ελληνικού Παγκρατίου



http://pankratio.gr

http://polititiosPR.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου