Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δάσος Κουβαράς – μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους υποδέχθηκε τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου στο Δήμο Σαρωνικού.

kouvaras agwnas dromou Δάσος Κουβαράς – μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους υποδέχθηκε τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου στο Δήμο Σαρωνικού.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε ο 1ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου που διοργάνωσε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμος Σαρωνικού, σε ένα από τα ωραιότερα δάση της Αττικής, το δάσος του Κουβαρά.

Εκατόν εξήντα (160) άτομα – άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και μικρά παιδιά – συμμετείχαν στον αγώνα και έτρεξαν σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή 11 συνολικά χιλιομέτρων. Πρώτος τερμάτισε με χρόνο 42:40 ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων Γιάννης Χαμόδρακας, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι αθλητές Γιώργος Βαλαβάνης (2ος) με χρόνο 42:49 και Ανδρέας Βογιατζής (3ος) με χρόνο 42:51. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζήνια Σανούδου με χρόνο 57:25, δεύτερη η Ελένη Κιουμουρτζή (01:05:10) και τρίτη η Χρυσούλα Βήχου (01:05:30). 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τόσο τους νικητές όσο και όλους τους αθλητές (μικρούς και μεγάλους) που έλαβαν μέρος στον αγώνα, ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, εθελοντικές ομάδες, το προσωπικό του Δήμου, τους χορηγούς και κυρίως τους ολυμπιονίκες της ελληνορωμαϊκής πάλης κ.κ. Πέτρο Γαλακτόπουλο και Στέλιο Μυγιάκη για την παρουσία τους και ευχήθηκε ο αγώνας ορεινού δρόμου να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και περισσότερες συμμετοχές.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Πρίφτη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά Γιάννης Κίτσος, οι οποίοι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν να αναδειχθούν αξίες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, ο  εθελοντισμός και ο αθλητισμός και εξέφρασαν και εκείνοι με τη σειρά τους την ευχή να έχει συνέχεια η συγκεκριμένη διοργάνωση και στο μέλλον.

Ο 1ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενώ τη διοργάνωση στήριξαν το Δασαρχείο Λαυρίου, το Τμήμα Τροχαίας Κερατέας, το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Δήμο Αγίου Δημητρίου για τη διάθεση ασθενοφόρου, τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Σαρωνικού, Παιανίας και Μαρκοπούλου, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, το Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Κουβαρά, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου, την ιστοσελίδα http://www.runningnews.gr/ για την προβολή του αγώνα, καθώς και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (χορηγός επικοινωνίας) και τους λοιπούς χορηγούς για τα μετάλλια και τα κύπελλα, την αρίθμηση των αθλητών, τα νερά, τους χυμούς και τα σάντσουιτς για τους αθλητές, τα έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές, καθώς και εκείνους που προσέφεραν το υλικό προβολής του αγώνα (πανό κτλ).

Μετά το τέλος του αγώνα και την απονομή των επάθλων, τα μέλη των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας που συμμετείχαν στη διοργάνωση, απέδειξαν για ακόμα μια φορά την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με το δάσος,  πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού, φροντίζοντας να παραμείνει όμορφο και καθαρό και μετά το πέρας της εκδήλωσης.  







http://www.anattiki.gr/archives/8267

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου