Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ και ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

8 Μαίου 2008 Καταχώριση στην εφημερίδα "ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"

Πολλοί Δήμοι έχουν αναπτύξει πολύ αποδοτικά συστήματα αντιμετώπισης κινδύνων και κυρίως δασικών πυρκαγιών με την συνεργασία Εθελοντικών Ομάδων. Σε συνάντηση για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου στις 22 Απριλίου, η «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ - Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής», γνωστοποίησε μέσω της συντονίστρια της κας Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία, την αμέριστη συμπαράσταση και διάθεση των μελών της, στο έργο των αρμοδίων αρχών να συνεισφέρουν όπου αυτό ζητηθεί.
Ρωτήσαμε την κα Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία, να μας ενημερώσει για την δράση και τους στόχους των εθελοντών της Μεσογειακής ομάδας, η οποία μας είπε:
- «Όταν πέρυσι βλέπαμε τις φωτιές να καίνε το δάσος στο Πάνιο όρος πολλοί θέλαμε να βοηθήσουμε, αλλά διαπιστώσαμε ότι υπήρχε έλλειψη οργανωτικού συντονισμού μεταξύ εθελοντών κα αρμόδιων αρχών. Μαζευτήκαμε λοιπόν μια παρέα στην αρχή και τώρα η ομάδας μας αποτελείται από αρκετούς ενεργούς πολίτες των Μεσογείων, κάτοικοι κατά το πλείστον Μαρκόπουλου και Πόρτο. Οι περισσότεροι δε, είμαστε εκπαιδευόμενοι ομαδάρχες σε διαχείριση φυσικών κινδύνων και κρίσεων, επιχειρησιακής οργάνωσης και συντονισμού εθελοντικών ομάδων. Θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητικό ότι εκπαιδευτής μας, σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών είναι ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής, πύραρχος κος Αν. Βλάχος.
Στους στόχους μας, πέρα από την οργάνωση και καταγραφή εθελοντών και διαθέσιμων μέσων, άμεση είναι η ανάγκη να βρεθούν εθελοντές οι οποίοι μετά από εκπαίδευση, θα καλύψουν της ανάγκες του τηλεφωνικού κέντρου της Πυροσβεστικής για όσο μεγαλύτερο διάστημα στο 24ωρο με μορφή βάρδιας.»


Όποιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής», μπορούν να τηλεφωνούν στο 69.46.73.87.77 (20.00-22.00) ή να στείλουν e-mail στο mesogeiakh.omada@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου