Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Σε δίκη ο νομάρχης ανατολικής Αττικής

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος παραπέμφθηκε σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής.
Ο κ. Κουρής κατηγορείται για πλημμελείς συμπεριφορές στην υπόθεση των λατομείων Μαρκοπούλου, καθώς εξέδωσε άδεια μετεγκατάστασης για τα λατομεία, χωρίς να δώσει εγκαίρως εντολή στη ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Ακόμα, ο νομάρχης ανατολικής Αττικής κατηγορείται ότι επέδειξε ολιγωρία στο σφράγισμα του εξοπλισμού των λατομείων, παρά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, που απεφάνθη τον Ιούνιο του 2006 ότι η λειτουργία των λατομείων πρέπει να ανασταλεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στην ολομέλεια του ΣΤΕ.Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων στις 17 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η αναφορά στο γνωστό πρόβλημα των λατομείων είναι ατυχής και εσφαλμένη, δεδομένου ότι οι ενέργειες της Νομαρχίας δεν σχετίζονται με λειτουργία λατομείων.
Ειδικότερα:
Το αντικείμενο της δίκης αναφέρεται στην απόφασή μου της 10/8/2007 με την οποία έδωσα 8μηνη προθεσμία για μεταφορά σε άλλη θέση μιας βιομηχανικής μονάδος παραγωγής αδρανών υλικών και όχι λατομείου, διαφωνώντας με την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης για παροχή αδείας λειτουργίας μέχρι την 24/1/2015.
Η ως άνω μονάδα ήταν εγκατεστημένη σε ιδιωτικό χώρο, εκτός δημοσίου λατομείου και σε μη δασική περιοχή και με απόφασή μου σφραγίστηκε στις 26/10/07 γιατί δεν τηρούσε τους όρους της ανωτέρω απόφασης.
Σημειώνεται ότι όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των 2 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Μαρκόπουλο σφραγίστηκαν με διαδοχικές αποφάσεις της Νομαρχίας, που αποτελεί και την μόνη αρμοδιότητά της, στις 5/7/2007, 20/8/2007 και 3/9/2007 ολοκληρώνοντας την διαδικασία που ξεκίνησαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας μετά την κοινοποίηση στη Νομαρχία της απόφασης αναστολής του Συμβουλίου Επικρατείας.

Εξ άλλου η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ειδοποίησε:

την ΔΕΗ με διαδοχικά έγγραφά της στις 23/7/2007, 31/8/2007 και 31/10/2007 για την διακοπή παροχής ρεύματος στις δύο επιχειρήσεις του Μαρκόπουλου
την Περιφέρεια Αττικής με διαδοχικά έγγραφά της στις 5/7/2007 και 20/8/2007 για την δήμευση των εξορυγμένων προϊόντων υπέρ του Δημοσίου που έγινε με απόφαση του Περιφερειάρχη στις 3-3-2008.

Η Νομαρχία δεν προτίθεται να υποχωρήσει στα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της μεγάλης επιβάρυνσης που έχουν δημιουργήσει τα λατομεία στην Ανατολική Αττική (Μαρκόπουλο, Κορωπί, βορειοανατολική Αττική κλπ) υποκύπτοντας σε πιέσεις είτε συνδικαλιστικών φορέων των λατόμων είτε μεμονωμένων επιχειρήσεων."

ΠΗΓΗ: http://www.portoraftinews.gr/eidiseis/08/nom/diki-17-12.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου